mevcut ve kullanacak müşterileriniz için iyi bir hizmet fakat sektörün DDOS konusunda halen geride olduğunu maalesef üzülerek yazmam gerekiyor
Birileri çaba göstermez ise pozitif rekabetin getireceği avantajlardan müşterilerin faydalanması daha zor olacağını düşünüyorum. Bu yenilik sonrasında DDOs konusundaki problemlerin azalacağını düşünüyorum.
Dağhan abi saldırılar sunucuyu kiraladığın yerin yanı sıra kullanılan yazılımda da bitiyor bence. Hatta %95'i bu işin kullanılan yazılım diye düşünüyorum. Datacenter ne kadar önlem alırsa alsın, kullanıcının yazılımı kötü ise o saldırılar engellenemiyor.
Kendi güvenlik sistemini kurmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük problem "satın aldığımızdan kapasiteden veya cihazımızın karşılayabileceğinden büyük saldırılar gelince ne olacak?" sorusuydu. Öncelikle bunu co-location müşterilerine ek ücret almadan 10Gbps uplink sağlayarak çözdük. Sağlanan port kapasitesi ile müşteri ağının tamamı etkilenmeden otomatik olarak yurtdışı erişim kapatılması sağlandı.
Bu adımdan sonra saldırı gelen sunucu otomatik yurtdışı erişim kesilmesine karşın Türkiye'den gelen saldırılar ve kapanma anına kadar geçen sürede sunucu saldırılardan etkilenmesi nedeniyle problem yaşandığını görerek bu konuyu da yeni sistem ile çözmüş oluyoruz.
Diğer tüm saldırı türleri için hali hazırda ücretli olarak DDOS ve Layer7 firewall çözümleri sunuyoruz. Ama şimdi bu yeni sistemle kendi sistemlerini yönetenler için veri merkezi olarak üzerimize düşeni yapmış oluyoruz.