iozsaydi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şunu söyleyim evet 1 kere yanlıs yazım hatasından kaynaklı giremediğim doğrudur. Ancak giriş hatalarım fazla olamaz çünkü girişim otomatik giriş onayında. Kullanıcı hatırla tıklı... Ben müşteri olarak açmış olduğum ticket larda sorun çözülmüş ise zaten cevap vermeme gerek yoktur.. Ne dememi bekliyorsunuz '' Allah razı olsun '' mu diyeyim. Diğer kullanıcılardan biri de benımle beraber aynı sorunu yaşadığını belirtmektedir.

Açmış olduğum destek taleblerimin günlerine bakarsanız durumun farkına varırsınız. Her zaman mı aynı durum. Her zaman mı giriş yapamıyorum.. Ya da hep siteye girerken G**gle dan arayarak değil de manuel yazarak mı girmeye çalışıyorum.
cPanel veya Ftp girişinde hata yaptığınız bellidir : http://prntscr.com/f0pai7

Bu konunun şikayetlik bir durumu yoktur sizin sorununuz yanlış giriş denemeleri yaptığınız için sunucu tarafından bloke olmanızdır.

Beni hatırla aktif diyorsunuz ancak gelen block raporunda farklı denemeler yapıldığı görülmektedir.

Firma olarak tamamen sizin güvenliğiniz için böyle önlemler alıyoruz

Bundan sonrası için banlanma durumunuz olursa bizimle irtibat kurabilir ve ip adresinizi kara listeden çıkarabiliriz.

Firewall sistemine gelince evet ciddi anlamda Türkiyedeki bir çok hosting firmasından çok daha fazla firewall sistemine para ve emek harcıyor fakat bunlar müşterilerin siteleri hit kaybetsin diye değil müşter daha iyi ücretsiz hizmetlerimizden faydalanarak sorunsuz hizmet alsın diyedir.
5 tür firewall hizmetimiz mevcut.

1 Yazılımsal firewall (Alyapı mimarı csf dir fakat kendi modifiye bir yazılımımızdır 10 yıldır kullanıyoruz)
2 Mod security kural zinciri comodo waf kullanılmaktadır. (Üzerinde ek olarak kendi rolelerimizde mevcutdur)
3 Donanımsal firewalll Citrix netscaler üzerinde ek ayarlarımız ile anlık 80 bağlantı kuralımız (1 ip den 80 connetions üzeri bağlantıya müsade etmez bloke eder)
4 CXS ANTivirüs yazılımı anlık olarak ftp hesabınızaı shell virüs dosyaları yüklendiğinde karantinaya alır sitenize virüslü dosya girişini %85 engeller.
5 Son olarakda ücretsiz olan 2 gbit ddos korumamız mevcutdur.

4 ANA KURAL VAR bunlara dikkat edilmeli

5 Kere mail cpanel whm ftp şifreni yanlış girilmemesi (Amaç brute force engellemel şifreli dizinlere girmeyi engellemek)
401 406 403 501 503 Gibi giriş izni bulunmayan sayfalara sürekli giriş denemeleri olması (Amaç brute force engellemel şifreli dizinlere girmeyi engellemek)
1 dakika içerisinde 1 ip adresinden 80 bağlantı yapılması durumunda.
Son olarak modsecurity kuralzincirine aykırı yazılımları kullanmanız durumunda 403 ve 406 hata kodu alarak bloklanırsınız. (SHELL dosyalarını virüsleri sql ataklarını engeller)