Civan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Köprü sayfa dediği anahtar kelimeler yada foto galeri olabilir mi?

Yada ezbere yazıyorlar. Bir gerekçe var mi var..
Dediğim gibi siteler programlama siteleri ve flash oyun siteleri bizde foto galeri yok ama ama anahtar kelime (footer link) olarak belirttiğiniz kavram ise karmaşık bir yapıda evet bağlılar.

mechulsun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Siteniz sanırsam niche amaçlı siteler, google buna son bir yıldır savaş açmıştır. Adsense, Affiliate gibi sistemlerden para amaçlı olarak açılan her site bir gün ceza yicektir. Bu cezaları genelde google botları veriyor.Geçmiş olsun.
Dediğim gibi niche değiller bariz bildiğimiz türkçe flash oyun siteleri

MortalKombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Manuel olduğunu sanmıyorum arkadaşların dediği gibi bot yakalamış galiba
Manuel derken ikinci gösterdiğim mesaj manuel işlemler diye bir sekme var google web master tools'da o bağlamda demek istedim. Yoksa bot veya insansıdır tam olarak bilemiyorum.

darkworld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sitelerin hepsi aynı webmaster tools panelde miydi?
Evet ne yazık ki...

DraqoN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Birkaç örnek site gönderir misiniz incelemem için benimde 45 adet sitem tek sefer de tam spam yedi
Aşağıda burada da yıllar öncesinde veri paylaştığım programlama sitemi koyuyorum. Bu 45 site aynı webmaster tools da mıydı ? Bu soru oldukça önem arz ediyor

Denizs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. Şunu söyleyeyim olayın unnatural links ile alakası yok. Backlinklerle ilgili bir durum değil. Burada köprü sayfa derken kastettiği şey eskiden beri Google'ın peşinde olduğu doorway sayfalarıdır ama burada olay sadece köprü ile alakalı olmayabilir.

Katma değeri düşük site cezasının birkaç nedenle geldiğini gördüm. Başlıca olarak;

- Sitede boş sayfalar, birkaç cümlenin yer aldığı sayfalar;
- Sayfada resim, video .vs olup da hiç yazı olmaması;
- Birden fazla sayfada içeriğin tekrarlanıp sadece belirli bölümlerinin değiştirilmesi;
- İçeriğin kullanıcıya bir değer katmayacak yazılardan oluşması (thin)
- Hiyerarşisi bulunmayan benzer sayfalar (doorway)
- Konu başlıklarında sıkça tekrarlanan kelimeler (birden fazla konu başlığında aynı kelimeler)

Çok sayıda siteye aynı anda alınan cezalar

- İl, ilçe vs. ismi ile oluşturulmuş benzer sektörel siteler
- Birbirine benzeyen çok sayıda tekrarlanan içerikten oluşmuş siteler

Genel olarak bu sorunlar yüzünden karşılaşılır. Çözümü nedenlerinin belirlenip ortadan kaldırılıp başvuru yapılması. Ama dediğim gibi backlinklerle ilgili değil içerikle, yazılarla, resimlerle ve belki de temayla, navigasyonla, sayfa düzeniyle ilgili sorunlar aranmalıdır.

Ek olarak önce adsenseden banlanıp daha sonra yönlendirilip search ban alması bir şikayet sonucu ortaya çıkmış olabilir. Şu anda bunu otomatik olarak tespit edebilen bir sistemi olduğunu sanmıyorum.Aksi halde adsenseden banlanan ve yönlendirilen tüm sitelerde aynısı olabilirdi.
Adım adım cevap vereyim.Söylediğiniz oto çıkarımlar mesela kategori eklenmesi, keyword ekleme oto description yapma , oto keyword yapma bunlar flash oyun sitelerimde var lakin öyle sitelerim var ki ortalama kalma süresi 4 dk olan siteler hemen çıkma oranı yüzde 18 civarı olan siteler bunlara da ban atıldı. Boş içerik yok bende ha unity oyunlar artık hiçbir yerde çalışmıyor o ayrı o sayfalardaki oyunlar açılmıyor olabilir veya oyunlar başka siteden çekiliyor olabilir diye kafası bozulmuş olabilir veya en son yaptığı flash player engeli yüzünden hepsini boş görebilir. Evet oyun tanıtımları da olmayabilir. Ama bunlar en nihayetinde flash oyun sitesi.

Neyse bu kafa karıcı detaylardan sonra tamamen bütün konuları bağımsız oto eklemesi olmayan pcprogramlama.com sitesine neden spam atılmış olabilir ki? Bütün film şeridi burada kopuyor bunca flash oyun sitesine attın eyvallah da ki eğer böyle bir şey sırf içerikten yaptıysa varolan bütün flash oyun sitelerine ban atması da lazım değil mi?

Doorway'lere gelince hiyerarşide bulunmayan benzer sayfalar olarak nitelendirdiniz eğer öyle olsa neden sadece belirli sitelere değil de tüm sitelere attılar ki?

Yani var olabilecek tüm önerilerinizden biri birkaçı flash oyun siteleri için geçerli olabilir ama programlama sitesi için böyle birşey diyebilir mi? Nerden baksanız 11 yıllık site (isim değişimi) ..

Flash oyunlara atıp programlama sitelerime atmasa yine anlarım ama bütün hesaptaki siteleri banlamışlar.

Adsense konusunda banlanan site tek bir adet idi eğer tekrar sikayet alsa dahi search ban sadece neden ona atılmadı da tüm sitelere atıldı ki? Böyle bir şey sizce mantıklı mı?

İçerik konusunda 6 farklı tema var 3 adet flash oyun 1 adet joomla (programlama konu içinde belirttiğim) 1 adet wp (php programlama) 1 adet wp(oyun) 1 adet flash oyun başka bir tema.

Bu kadar tema da kullanıdığından tema ile ilgisi olduğunu da sanmıyorum.

Dediğim gibi siteler kendi aralarında karmaşık bir yapıda linkliler köprüden kastettiğim buydu.