Bu işin devletle okulla vs alakası yok. Bizim milletimiz beleşçi ve klavye erkekligine bağlı olduğu için yazılım gelişmemektedir. Örnek vermek gerekirse, bir siteyi çalmak için haftalarca uğraşır ama oturup bunu calacagıma bende aynısından yapmayı öğreneyim demez. Ofisimize bir çok staj başvurusu için öğrenci arkadaş geliyor kimisi pc mühendisliği, kimisi pc programcılığı, kimiside veritabanı vs bölümlerinde okuyor, soruyorum yazılımla aranız nasıl diye cevap veremiyor çoğu bu üzücü bir durum.
Yurtiçinde de yurtdışında da bilgisayar mühendisliği okumuş biri olarak söyliyeyim. İşin okulla devletle alakası yok diyen sadece saçmalamış olur. Sana staj başvurusu için gelenlerin bölümlerini sayıyorsun ve bunun eğitimle alakası yok diyorsun. Ek olarak bilgisayar mühendisinin programlama bilmesi zorunlu diye birşey de yok. Ön bilgisi olsa yeterli. Herkes programlama yapacak diye bir kaide yok. Mantık burada bozuk zaten. Yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, bilmem ne mühendisi birşeyleri bilmek zorunda gibi davranılıyor. Bana lazım olmayanı öreneceğime neden bana lazım olanı daha iyi öğrenmiyeyim ki? Yazılım bildim diyelim ama benim alakam test etme ile olacaksa? Son kullanıcı testlerini yapan mühendisler de var belki onlardan olmak istiyorum.. bir çok şey yazılabilir ama devleti ve eğitim sistemini savunmak saçmalığın daniskası.
Son 10 yılda kim hangi okula ne şekilde okumaya gidiyor onu bile anlamıyorum artık. Her yer özel okul olmuş, test merkezi olmuş, herşeyi paraya çevirmişler ve sen diyorsun ki sorun yok.