Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
2006 yılında Türkçe bir site yaptım. Sonradan acaba nasıl olur düşüncesiyle sitenin 1 yıl sonra ingilizce, birkaç yıl sonra da Rusça versiyonunu yaptım. İlk başlarda subdomain oluşturmuştum. Daha sonra ana sitenin otoritesine yeterince katkıda bulunmuyor düşüncesiyle yönlendirme yaparak subdirectory olarak yayınlamaya devam ettim. (ilk başlarda subdirectory için coğrafi hedefleme yoktu yanlış hatırlamıyorsam, ancak sonradan hedeflemelerini yapmıştım)
Site çok şey gördü geçirdi. Çok Google cezaları, güncellemeleri atlattı. Ancak duplicate olarak görülmedi. Bu tarz bir filtreleme ile karşılaşmadım. Bu konuyu ben de çok merak ediyordum. Sonraki yıllarda Google bir açıklama yapmıştı. Otomatik çeviri yapmadığınız sürece duplicate olarak algılamayacağız diyordu. Yani kendi yazınızı kendiniz çevirdiğiniz sürece ve bu son dönelerde çok gündemde olan ince içerik, katkıda bulunmayan içerik olmadığı sürece bir sorun olmayacağı konusunda defalarca açıklama yaptı. Bu konudaki uygulamalarında değişikliklere gittiğini henüz duymadım.
Yalnız bir başkasının yazısını kaynak belirtmeden çevirip yayınlamak plagiarism olarak kabul görmektedir. Sadece Google açısından değil genel olarak sakıncalı bir durumdur.
Site bunca senedir yayında. En az ingilizce bölümü için uğraşmıştım. En fazla ingilizce bölümü kazandırdı. Adsenseden kazandırdı, clickbank amazon ürünü sattı. Türkçe ve Rusça kısımları kuruşları sayarken ingilizce bölümü her dönemde daha karlıydı.
Bir tercih meselesi. Geleceği görerek tekrar yapmam gerekirse yine Türkçe ve Rusça bölümlerini yapardım. Sonuçta her şey sadece para değildi özellikle de o dönemlerde...