Merhabalar arkadaşlar,
Garip bir durumun içerisindeyim. Bir müşteri İsimtescil.net üzerinden bir adet domain almış ve Hostmana adındaki bir host firmasından da Plesk panel alarak birkaç ay boyunca sadece mail kullanımı yapmış. Sitesi PHP ile kodlandığı için, sitesini kendi Linux sunucumuza yükledik. Bizim sunucuda CPanel yüklü.
Dolayısıyla, sitenin açılması için İsimtescil üzerinden NS kayıtlarını bizim sunucuya yönlendirdik. Buraya kadar sorun yok. Site düzgün açılıyor.
Müşteri, Hostmana'da yer alan PLESK hosting üzerinden "Mail Enable" adı verilen mail servisini kullanmaya devam etmek istiyor. Çünkü orada bir sürü mail geçmişi yer alıyor.
Sonuç olarak, İsimtescil'deki domain kontrol paneli ve CPanel'i bizde olan bu müşteriye CPanel üzerinden (sorun çözülecekse eğer, isimtescil domain ayarları kısmından) nasıl bir ayar yapmalıyım ki, PLESK panel üzerindeki mail hizmetini ve "Mail Enable" arayüzünü kullanmaya devam edebilsin.
Normal şartlarda Yandex MX kayıtları aracılığıyla Yandex'e taşıyabilirim ama kendisi illa ki Plesk panel mail arayüzü olan Mail Enable'ı kullanmak istiyor. Şuanda site, Linux hostinge yüklü olduğundan dolayı webmail.siteadi.com yapınca mail enable arayüzü gelmiyor doğal olarak. CPanel'e ait webmail arayüzü geliyor. Hostmana destek ekibiyle görüştüm, MX kayıtlarını yapmam gerek, bana MX bilgisi verin dedim. Bana yalnızca IP adresi verdiler ve bu IP adresi ile A kaydı ekle dediler CPanel'deki DNS Zone kısmından ama sonuç alamadım.
Bahsettiğim olay CPanel üzerinden veya İsimtescil'deki domain ayarları kısmından yapılabilir mi? Yapılabilirse eğer, nasıl yapmam gerekiyor?