saintx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@muhammetilbas; vagrant olması şart değilse direkt bilgisayarına composer kur. üstüne composer create-project laravel/laravel projead yaparak kur geç. fazla uğraştırmaz normalde vagrantlı olarak ben de hiç denemedim
mpoy8 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@saintx in dediği gibi vargrant çok gereksiz aslında, Laravel in dökümantasyonunda olmasının sebebi vargrant ın tanıtılması bir anlamda.

wampserver yada xampp ile de çalıştırabilirsin. ama composer kurman sana çok çok fazla yarar sağlayacaktır. Onun dışında örneğin xampp kullanıyorsan htdocs dizininde bir klasöre örneğin laravelsite klasörüne uygulamayı indir.

Uygulamayı tarayıcıdan localhost/laravelsite/public linkinden çalıştırabilirsin.
composer kullanırsan artisan komutları ile doğrudan serve edip localhost:8000 diyerek doğrudan da çalıştırabilirsin.

Başka yöntemler de var. Ama vargrant a gerek yok.
Çok teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için. Bu kadar basit olduğunu bilmiyordum. Boşuna homesgtead la vs uğramışım.
Laravel dosyalarını aldım.
Tek sorunum http://prntscr.com/ez95jd
verdiği ip adresine gitmemesi. localhost:8000 ( xamp açık şekilde ) denedim yine olmadı.

Bende verilen dosyaları kopyalayıp xampta attım ( localhost/projem ) şeklinde çalıştırıyorum. Sorun olmaz değil mi?