WhitePeopLE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açıyorsam özürdilerim.

Yaklaşık 3 aydır barındırma hizmeti alıyorum ve genellikle her 10-15 günde bir bu tarz problem yaşıyorum online oyun alt tabanlı çalıştığım için bu sorun nedeniyle %70 müşteri kaybım oldum ama çalıştığım firmaya güvendiğim için hale sorun nedir tam anlamıyla çözüm bekliyorum. Bana belirtilen sorun sunucuyu izlemeye alıyoruz bilgi vereceğiz oluyor her defasında alt yapıda network tabanlı kesinti olmadı bugünki vcenterden aldığım görüntüyü atıp bilgisi olan birilerinden bilgi almak istedim bu yüzden açtım konuyu.

Geçtiğimiz 10-15 gün önce tekrar bu sorun oluştuğunda disk kaynaklı denilmişti ama benim disklerim sıfır samsung evo ben internet kaynaklı sorun yaşıyorum ama bu grafiği yanlış yorumlamamak adına bilen birinden yorum almak için açtım konuyu.

Bu sorun yaşadığımda ise vps internet hızlarım aşşağıdaki gibi oluyor.

PİNG = 6 DOWNLOAD = 600mb UPLOAD= 0,82

Bu sıkıntım neyden kaynaklı net olarak bu bu bu yüzden alıyorsun vb diyebilecek varmı. Hiç bir şekilde değiştirmek istemiyorum alt yapı hizmet aldığım kişileri senelerdir tanıdığım için artık bana büyük zararlar vermeye başladı bu sorun bende işin gerçeğini öğrenip ona göre işlem yapmayı düşünüyorum çünkü %70den fazla müşteri kaybım oldu oyununu yönettiğimiz kişi oyundan atma ve oyun içi donma varsa ne yazıkkı yaptığım işte beni değil bir başkasına seçiyor ve haliyle akıllarda bunların makineleri kötü diye kalıyor 2 katı zarar açıkcası.

EDİT: Yaşanılan bu sorun anlık olarak 2-5 dakika arasında düzelmekte bu son zamanlarda. Geçmişte ise 1-2 saat sürdüğünü dahi gözlemlemiştim. Sürekli almıyorum bu sorunu yaklaşık 1-2 haftada bir oluyor ve 2-3gün bu şekilde devam edip tekrar sorunsuz halini alıyor.
WhitePeopLE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi problemim için vaktinizi almak istemem. Çözüm yolu olarak sunucuların 10gbit bağlantıları var buda 700-900mb anlık internet hızı demek ben vpslerimi 70-80 ile sınırlarsam bu tarz sorunlarda sadece sunucu etkilenir diye düşünüyorum bir kaynak varsa bu tarz bir sınır koya bileceğim bu kaynağa beni yönlendirmeniz benim için yeterli olur.

Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim.
Bu sunucuya 10g veremezler ancak 1g verirler sizde 1g üzerinde işlem yaparsiniz.Limitlendirme çok denedik ancak en ufak dowland/upload kb konuşuyor.