Merhaba arkadaşlar.
Server ve Administratör Yönetimi isimli bölume gecen gece konu acmıstım apache server hakkında bı problem nedenıyle.Problemın kaynagının botnet saldırısı oldugunu ögrendık ve malesef dun gece AsusWeb le yaptıgım gorusmelerde sunucumun kapatılıp onların barındırdıgı yeni sunucuya gecmemi bi istediler nıtekımde öyle olması gerekıyodu bırıncısı ıtıraz hakkım yoktu ıkıncısıde acsakta bıseye yaramıcaktı.
Şuan için yaklasık 40 kadar musterım ve 12 tane kadar resel musterim açıkta kaldı yanı 2 gundur onlarında sıtelerı kapalı ve hepsı benden haber beklıyolar.Gereken acıklamayı bazılarına msn bazılarına ise telf ile yaptım.
Burda bu konuyu acmamım sebebide kimsenın bı yerlere cıkıp AlmirHost dolandırdı kaçtı dememesi içindir.Bu aksam itibariyle yeni sunucuya gecıs yapıyoruz.Şunuda belirtiyim bana yapılan saldırıyı kımlerın ne amaclı yaptıgınıda bılıyorum.Ama elımde kayde deger bı kanıt olmadıgı ıcın şimdi o şahsiyetsiz ınsanların kımlıklerını acıklamak bana yakısı kalmaz.Ama elımde bı kanıt oldugunda gösterıcek ılk adresım Adli makamlar ve bu pıyasa olucaktır.
Yapılan saldırı botnet saldırısıydı ve başka bi firmadan benım sunucuma gecen yanı benım calısmaya karar veren bı resel musterımın İP adresıne yapıldı saldırı ki bu 4-5 saat sürdü.Müşterimin hesabını suspendledim ama nafile bu sefer direk benim domaıne yöneldı.Domaını onun NS lerine yönlendırmek aklıma geldı ama bu konuda yeterınce bıldı sahıbı olmadıgım ıcın sonradan vazgeçtim.Ancak sunuda belırtmek ısterım bu ulkede böyle 3 kurus para ıcın serefsizlik yapan ınsanlar oldugu surece bu pıyasada daha cok kısı benımle aynı duruma dusucektir.
Neyse lafı uzattıkca amacından cıkıyor konusmalarım.Demek istediğim Almirhost kımseyı dolandırmadı ve kacmadıda.Ödemesini geri iade isteyen 1 müşterim oldu oda saldırının oldugu gun ödeme yapmıstı ve 2 gundur adamın sıtesını acamadık haklıda.Onun ödemesi geri iade edılıcek.Ondan baska ısteyen olmadı hesabımı kapatın dıyende olmadı ancak bu benım ıcın buyuk bı kayıp yaratıcak burası kesın.Kesin olan bişey daha var karşımdakı ınsan bana bunları yaptıkca bılsınkı ben daha cok hırslanıyorum.
Artı sunuda belirtmek isterim suan eski sunucum hala acık sunucuyu actıgımda anda yıne dırek benım ip adresıme saldırı gelıyo.
Saygılarımla.