Merhaba arkadaşlar
Semele den (
@NetSistem)
aldığım reseller hesabım göçtü 3 gündür bu hesaptaki hiç bir siteme ulaşamıyorum.
@şikayet
Yaptığım telefon görüşmeleri ve ticket kayıtlarına göre kısaca özetleyeceğim
Reseller hesabımın ödemesini aylık olarak kredi kartıyla yapıyordum. Ödemenin son tarihi geçmeden sistemlerine girip ödeme yapmak istedim. Kayıtlı olduğum bilgilerimle giriş yapmayı denedim önce, böyle bir hesap yok dedi. Bende şifreyi yanlış girdiğimi düşündüm ve yeni şifre talebinde bulundum bu sefer de
böyle bir hesap yok diye mesaj çıktı karşıma. Bunun üzerine semele'yi aradım. Şikayetimi dile getirdim. Aldığım cevap:
"Sitemizi ve datacenter binamızı yeniliyoruz. 1-2 saat sonra kurulum bitecek ve hesabınıza ulaşabileceksiniz."
Bende 3 saat kadar bekledim yine semele'deki üyelik hesabıma girmeye çalıştım. Olmadı. Tekrar aradım.
Verilen Cevap :
"Sitenin veritabanını yüklüyoruz 7000-8000 kadar üyelik hesabı var bunlar ekleniyor birazdan sizin hesap da yüklenmiş olur"
Yarım saatte bir giriş yapmayı deniyorum. Yine 2 saat sonra tekrar aradım ve teklifte bulundum;
"Eğer kendi sisteminizi kuramıyorsanız izin verin ben uzaktan ücretsiz yardımcı olayım. Sunucudaki bazı sitelerim için sürekli adwords reklamları dönüyor zarara giriyorum. Birkaç müşterimle sorun yaşamaya başladım siteler açık olmadığı için hem baskı yiyor hem de ödeme alamıyorum."
Ancak Telefondaki arkadaşın bana verdiği cevap:
"Teşekkür ederiz bizim patron zaten yazılım uzmanı o hallediyor verileri tek tek elle girmesi gerekti. Bu yüzden uzun sürüyor" Diyor. Neyse dedim kapattım telefonu.
Veritabanı taze olan siteye tekrardan girdim yeni hesap açtım ve banka hesap numaralarına ulaştım. Enpara hesaplarına fazladan havale geçtim. Tekrar aradım ve ödeme yaptığımı söyledim. Ödeme bilgilerini de verdim. Neyse ki 1 saat sonra verdiğim bilgilerle hesabım manuel olarak tekrardan açıldı. Tüm Çabam online ödemeye yapayım da anında siteler açılsın idi.
Bir siteyi daha online olarak kurdum veri girişi yaptım. Diğer siteleri de 1-2 ay önce başka firmadan buraya taşımıştım. Tüm verileri online güncelliyordum. Derken sabah uyandım ve sitelere giremiyorum yine aradım bugün datacenter'ı fiziksel olarak taşıyoruz dediler. Kurulumlar tekrardan yapılacak denildi. 1 gün yine siteler kapalı bekledim. Yine aradım semele nin üyelik paneline zaten giremiyorum artık kafayı yemeye başladım r10 dan arkadaşlar pm atıyor script bağlantıları çalışmıyor diye. İyice iş çığırından çıktı 3 gündür hala sunucudaki verilerime ulaşamıyorum. Başka sunucu kiraladım dosyalarımı alıp oraya yükleyecektim. Bu sefer aldığım cevap:
"Sunucunun diskleri zarar görmüş yedekten ulaşmaya çalışıyoruz.Fiziksel taşıma yapılırken diskler zarar görmüş galiba."
Arada semeledeki kullanıcı panelim açıldı ama hala site dosyalarına ulaşamıyorum ve panelde en son ödediğim fatura hala ödenmemiş görünüyor. Durumu bildirdim tekrardan ve tekrar bir ödeme daha yaptım belki dosyalarıma ulaşırım diye. Ardından da 5 gün önce yaptığım havalenin geri iadesini istedim
Muhasebeye illetik dediler henüz hesaba geçmedi.
Anlaşılan o ki ben dosylarımı alamayacağım. O sunucu da nelerim vardı kısaca onu da yazayım.
6 web sayfası 2 sinde hala adwords aktif olarak çalışıyor. Ama linkler açılmıyor.
(bir sitemde birden fazla kurulum ve site script vardı)
9-10 ay boyunca geliştirdiğim online vektör yazılımım(eski sürümü bende mevcut ama son sürüm orada).
R10 da satışını yapmaya çalıştığım scriptin son hali.
Diğer sitelerin son halleri veritabanı ve dosyalarla birlikte.
Tümünün eski sürümü var ama son hali özellikle de içeriğin son hali yok hepside özgün boş kaldığımda içerik girdiğim siteler. Online olarak yazıyordum.
Şu an hiçbirine ulaşamıyorum
Bu olayın bir an önce çözülmesi ve başkasının da bu şekilde mağdur edilmemesi için bu postu yazıyorum.
aşağıdaki resimde son açtığım ticketin bir kısmını paylaşıyorum. Eğer üyelik hesabım açık olmuş olsaydı doğrudan tüm ticket ları sizlerle paylaşırdım.