azatmetin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle fikir için tebrik ederim, ince düşünülmüş bir proje fakat ince işlenilmiş bir proje değil bana göre. çok manuel kalmış.
sizin yerinizde olsam, böyle bir proje yapsam, şu şekilde otomatiğe dökerdim;

müşteri scripti kurunca, uploads klasörü hariç tüm klasör ve dosyaların editlenme tarihini bir yere kayıt ederdim, eğer dosyalardan herhangi birinin düzenlenme tarihi değişirse müşteriye bilgi verirdim, müşteriyi dosya seçmek zorunda bırakmazdım, ki şuanki hali ile çok sağlıklı görünmüyor.

müşteri güncelleme yapacağı zaman developer modunu aktif eder, güncelleme veya değişiklik yapıp modu tekrar kapatabilir. bu işlem kayıt ettiğiniz tarih loglarını düzenlemek için kullanılır.

ek olarak bir dosya düzenlendiğinde, developer mod pasif ise, dosyanın içerisini kontrol eder, şifrelenmiş kod veya link varsa müşteriye ayrı bir bildirim gönderirdim. hatta kendi zararlı kod ve link altyapımı oluşturup, dosyayı tekrar düzenlerdim.

tüm değişiklikleri de müşteriye log olarak gösterirdim, kendisi yapmış olsun ya da olmasın.

kısacası konuyu okuduktan sonra aklıma gelen fikirler bunlardı. ne kadarı yapılabilinir, ne kadarını siz yapabilirsiniz bilmiyorum ama bence işin hakkı bu şekilde verilmeli.

sakın yanlış anlamayın, kötü bir niyetim yok. eleştiriye açık biri iseniz, bu mesajımı yapıcı bir eleştiri olarak düşünün lütfen.

kim bilir, belki bu mesajım için ileride teşekkür bile edebilirsiniz, zira bu hali ile rahatlığa alışan müşteri kitlelerini çekmeniz biraz zor.

tekrar ellerinize kollarınıza emeğinize sağlık,
iyi satışlar, bol kazançlar
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, evet scriptin henüz ilk versiyonu bu şekilde sunalım dedik zaten geliştirilmeye devam ediyoruz fikirleriniz içinde çok teşekkür ederiz hepsi dikkate alınacaktır. Şuanlık Shell Scanner ve Loglama üzerine çalışıyoruz hepsi zamanla scripte eklenecektir. Fakat uploads klasörü dışındaki tüm dosyaların kontrolünü tutmak sunucuyu yorabilir ve siteye herhangi bir eklenti kurulduğunda bazı dosyalar değişebilir ve kullanıcıya birden fazla bildirim gidebilir. Tekrardan önerileriniz için çok teşekkür ederiz hepsi listeye alındı ve scripte eklenecektir.