Alıntıları parça parça açıklarsam belki daha iyi anlarsınız.
Google güncelleme yaptığını duyurur.
Her zamanda duyurmuştur.
Güncellemelerin
içeriğini duyurmaz. Duyursa millet buna göre değişik yollara başvuracağından bunu yapmaz. (Her zaman da bu şekilde olmuştur. Tam detay vermez.)
3 yıl önce yaptığım İstanbul Avrupa yakasında 2 ilçe ve 2 markaya ait teknik servis sitesi ilk günden beri güncellenmedi. İçerik girilmedi, Sahte sosyal hesaplarda paylaşılmadı. Sahte hit gönderilmedi. 3 yıldır 1. sıradadır.
Yani arama motorlarının isteklerine göre yapıldığında pek sıralama kaybı olmuyor.
Google yardım sayfalarında 10 yıllık, belki dahada eski sayfalarda mevcut. (Bakınız; Kalite yönergeleri, webmasterları ilgilendiren web master tools konuları v.s.)
Öncelikle şunu iyi idrak etmeniz gerekmektedir.
Google arama motorudur.
Fakat arama motorundan önce;
Google
para kazanmayı amaçlayan bir şirkettir.
Şöyle düşünseniz zaten olayı kavrarsınız.
Google reklam göstererek ve reklam alarak para kazanan bir şirket ise neden reklam gösteren siteleri engellesin?
Ortada milletin uydurduğu yok FRED güncellemesi, yok bilmem ne güncellemesi yoktur.
Para kazanmayı amaçlayan şirketin yaptığı
Google Chrome güncellemesi yapılmıştır.
(Kaç ay oldu unuttum. Yönetimden Serkan.A mesaj atıp Amerika'da gösterim erken mi geldi diye bir sorgu yapıp ekran görüntüsü atmasını istemiştim. Bakınız Google reklamlarının başında ki reklam yazısı. 2-3 sefer renk ve çerçeve değişimi olmuştur. Hala denemelerin devam ettiğini inanıyorum. Bazen koyu yeşil arka plan üzeri reklam yazısı, bazen arka plan renksiz reklam yazısı bazen çerçeve içinde reklam yazısı.)
Birçok kişi "reklam" yazısına tıklarsa para kesileceğini zannedip tıklamayanlar vardı.
Chrome gösterim zaten başlı başına değişiklik yapıldı.
1-) Görsel gösterimden eskisi gibi hit mi alınıyor?
2-) Bir kişi hakkında bilgi aratılınca herhangi bir siteye tıklamanız mı gerekiyor?
ali sunal kimdir Hiç bir siteye tıklamadan mesleği; resimleri ilk göstermekte. Yan tarafta wiki var iken isterseniz 1. sırada olun tıklar mısınız? Kaç kişi tıklar 1. sıradaki siteye?
3-) Hele ki bazı anahtar kelimeler belli sektörlerde Google Alışveriş sonucu olarak görüntüleniyor. Eskiden bu sıralamalar normal sitelerden oluşurken şimdi bunun gibi anahtar kelimeler sadece e-ticaret sitelerinin sıralamalarını göstermektedir.
Bakınız:
a)
düğün ayakkabıları sıralamaların hepsi e-ticaret sitesi.
b)
babet ayakkabı sıralamaların hepsi e-ticaret sitesi +
babet ayakkabı için Google Alışveriş sonuçları
Hitim neden düştü diyenler? Olmayan bir güncelleme nedeni ile değil.
bunun gibi bir çok kriter nedeni ile hit düştü.
Google backlink almayın demiyor. Alında demiyor.
Alacaksanız kaliteli alın diyor.
Yukarıda ki yazımdan nereden okudunuz da bunu çıkardınız?
Nerede "
Google şunları bunları söylemez şu şu kişilerin uydurmasıdır demişim."?
Okumak ve anlamak zor bir şey değildir.
Eğer duymak istediklerinizi görmemişseniz uydurmuşsunuz demektir.
★ Arama Motorlarına Yönelik İyileştirme Çalışması. ★ Sitenizi SEO uyumlu hale getirin ★
Tanıtım yazısı/Backlink almadan sonuç;

(Seo = Backlink değildir.)
Çalışma öncesi ve sonrası.