Bu durumda kişi
spor ayakkabı adı altında ayakkabı üretebilmek için 25. Sınıfta marka tescili almalı.
Böylece 25 ve 35 nolu 2 sınıfta'da
spor ayakkabı kelimesinin markasını alırsa o zaman adwords'da kelimeyi engelleyebilir.
Doğrumudur ?
Birde diğer konu var şimdi bu adam
spor ayakkabı kelimesini :
alıcı ve satıcılar için online pazaryeri (internet sitesi) sağlama hizmetleri. sınıfında tescillemiş.
Başka biri çıkıp n11,gittigidiyor yada abcayakkabi.com sitesinde
spor ayakkabı kategorisi altında online pazaryeri oluşturuyor. Bu haksız rekabete yol açmaz mı ?
K.Bakmayın çok soru soruyorum ama hem benim hemde gelecektekiler için bilgilendirici bir konu oluyor
TPE'den 25.sınıfta alması lazım. Fakat "spor ayakkabı" genel bir kelimi farz edelim TPE'den aldı. Buna rağmen Google bunu engelleyeceğini sanmıyorum. Dediğim gibi genel bir kelime. Bunu engellerse binlerce reklam vereni engeller dediğiniz gibi tekelleşme olur. Fakat R10 spor ayakkabı markanız varsa sadece adwords reklamlarında r10 kelimesini engelleyebilirsiniz r10 yazmadan spor ayakkabı reklamı yapılmaya devam edilir.
Diğer konu bahsedilen marka 35. sınıfta
"Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetler (Ticari ve reklam amaçlı sergi ve fuarların organizasyonu hizmetleri dahil). Büro hizmetleri. İş yönetimi, idaresi ve bu konular ile ilgili danışmanlık , muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri (ithalat-ihracat acente hizmetleri dahil). Açık artırmaların düzenlenmesi ve gerçekleştirilmesi hizmetleri"
olarak kaydetmiş. Burada bu markayı yukarıda bahsedilen işler için kullanabilir. Sizin bahsettiğiniz gibi "online pazaryeri sağlama hizmeti"ne dahil etse bile bu şekilde marka tescilde alsa. Dileyen herkes sitesinde "spor ayakkabısı" vb. kategori olarak kullanabilir hatta ürün satabilir. Çünkü sen spor ayakkabısı kategorisinde spor ayakkabı satacaksın yani 25. marka sınıfına dair hizmet veriyorsun.
Kısaca spor ayakkabı adında marka olarak kullanarak online pazaryeri hizmeti veremezsin ama sitedende spor ayakkabısı satarsın çünkü 25.sınıfta bu marka alınmadığı için.