Hocam 35.sınıfta olduğu içi Google'a gidip ben spor ayakkabı markası sahibiyim ve hiçbir markanın içinde spor ayakkabı markası geçemez bu benim diyemez. Gayet net, bu kişi TPE'den ayakkabı sınıfı olmayan bir sınıfta almış çünkü sporayakkabi.com.tr yi kullanmak için çoğu kişi .com.tr alabilmek için TPE'den bu tarz jenerik isimleri alıyor. Bu alınan markalar başka sınıflarda dolayısıyla bu marka sahipleri Google'a gidip engelleyemediği için ortada bir sıkıntıda bulunmuyor. Kısaca örnek olarak verdiğiniz marka tescili sahibi Google AdWords tarafında hiçbir şey yapamaz.
Bu durumda kişi
spor ayakkabı adı altında ayakkabı üretebilmek için 25. Sınıfta marka tescili almalı.
Böylece 25 ve 35 nolu 2 sınıfta'da
spor ayakkabı kelimesinin markasını alırsa o zaman adwords'da kelimeyi engelleyebilir.
Doğrumudur ?
Birde diğer konu var şimdi bu adam
spor ayakkabı kelimesini :
alıcı ve satıcılar için online pazaryeri (internet sitesi) sağlama hizmetleri. sınıfında tescillemiş.
Başka biri çıkıp n11,gittigidiyor yada abcayakkabi.com sitesinde
spor ayakkabı kategorisi altında online pazaryeri oluşturuyor. Bu haksız rekabete yol açmaz mı ?
K.Bakmayın çok soru soruyorum ama hem benim hemde gelecektekiler için bilgilendirici bir konu oluyor