aşağı yukarı tüm işletmeler aynı ekonomik durgunluğu yaşıyor. çok ciddi oranlarda işsizlik rakamları, 15 temmuzdan beri işten çıkarılan, kamu, belediye,özel sektör vs toplam 300.000i aşkın insanımız daha eklendi işsizlik rakamlarına ve aileleriyle birlikte en az 1-2 milyon kişi daha artık mecburen harcamalarını kıstı.
aynı şekilde enflasyon ve dolar kuru da çok yüksek. kredi kuruluşları yatırım yapılamaz dedi, yabancı yatırımcı gitti gelmiyor ve üstüne OHAL uzatıldı insanlarda özel sektörde belirsizlik ümitsizlik tembellik hakim yatırımlar yavaşladı, bir de referandum nedeniyle kamu yatırımları da yavaşladı. turizm de gelişen gerginlikler nedeniyle de tatsız tuzsuz, dolar getiren de yok. sektördekiler yatırım yapamadı, elemanlarını azalttı..ve daha bunun gibi bir çok gerekçe birleşince ekonomik durgunluk kaçınılmaz.
sıcak para da sadece araplardan giriyor. araplar da sadece gayrimenkule yatırım yapıyor. gayrimenkul piyasasının balonunu daha da şişiriyorlar. onlar olmasa daha az çalışıp alabileceğimiz daireleri daha fazla alın teri dökerek almış oluyoruz. aldıkları gayrimenkulun fiyatı da faizden daha hızlı arttığı için. hiç çalışmadan bizim insanımızın emeğini sömürüp para kazanmış oluyorlar.
ilkbahara yaza girildiği için yeni yeni hareketlenme başlar. ama benim tahminim içerde ve dışarıda toplumsal barış ancak ekonomiyi rayına dönderir, yoksa çöküş kaçınılmaz.
ekonomist değilim, sadece okudugum ve gozlemlerimle yazdım.