Evet bence önemli bir konu madem bu konuda terettüt yaşıyanlar var bilgilerimi ve düşüncelerimi paylaşmak istedim nacizane.
Öncelikle google arama motorunun bazı temel özelliklerinden bahsederek konuya giriş yapalım.Googleun bilgiyi bulma ve kullanma yeteneği var hepinizin bildiği gibi. Bulup kullanmak derken neyi kast ediyorum bilgiyi bulan algoritmalar bu verileri nasıl kullanır arama motorları için diyorum tabi. Googleun raslantılardan yararlanabilme yeteneği var,farklılar arasındaki benzerlikleri görebilme yeteneği var,benzerler arasındaki farkları görebilme yeteneği var.
Bilgiyi bulup kullanma yeteneği olan bir algoritma zaten benzerlikleri, farklılıkları, ilişkilendirme kurallarını gayet iyi yapabiliyor. Kuran v.b. içerikleri barındıran tüm sitelerde bu konuların hepsi tamamen aynı. Google bunu zaten tespit ediyor.
O yüzden bu tarz sitelerin ilaçı reçetesi: Benzer siteler arasında bir fark yaratmak olucaktır. Yani benzerler arasında bir fark ortaya koymak olucaktır.
Mesala fatiha süresi ni örnek alırsak eğer,
Sayfada duanın arapça metni yayınlanabilir. Altına Türkçesini koyarsın. Onun altınada dua içerisindeki terimlerin örnek hamd:övme, övülme v.b. terimlerin anlamlarını Türkçe olarak belirtirsin. Onun altınada ses dosyası şeklinde eklersin. Onun altınada youtube den iyi bir sesle okuyanın videosunu embed edersin. Onun altınada fatiha süresi capslerinide eklersin birde bu caps ses ve video dosyalarını sosyal medyada paylaş butonu v.s.
En altınada bu süre hakkında eklemek istedikleriniz şeklinde yorum alanı. Gördüğün gibi tüm hyper ortamı destekleyen bir sayfa oluşturmuş olduk buyur sana özgünlük. Tabiki duanın anlamını değiştiremezsin fakat yorum v.b. alanlara atılan yorumlar sayesinde metinsel farklılık oluşacaktır.
Ufak bir hatırlatma din konularında lütfen dikkat ediniz insanları doğru kaynağa yönlendirmek çok önemli bir konu bence. Birçok insan farkında fakat ben yinede not olarak eklemek istedim. Surçi lisan ettiysek afola. Hoşcakalın.
Teşekkür ederim üstadim, aklıma mıh gibi kazıdım