benim hem elektrik hem elektronik üzerine ,her ne kadar işyerimde satış olmasada 1 ay önceki iş durumu ve yoğunluk yok.Aldığım ürünlerin fiyatları farkedilir derece arttı.Bunu herkes referanduma bağlıyor.Etraftaki esnaf arkadaşlarda başka ilçelerde de aynı durumda olduğu söyleniyor.
Size kendi işimden örnek vereyim.
Varlık yönetim şirketimiz var.
Ne iş yapıyoruz.Hani vatandaşlar kredi, kredi kartı cep telefonu faturalarını ödeyemiyor ya bankalar yada iletişim şirketleri bu borçları icra avukatları aracılığıyla vatandaşlardan tahsil edemeyince toplu olarak satışa çıkarıyor ve en yüksek teklifi veren varlık yönetim şirketi de bu borçları satın alıyor.Vatandaşlardan tahsil ediyor.
Eskiden çok rekabet vardı bizim sektörde ama artık bankalara randevu bile vermiyoruz.Çünkü vatandaşlar artık borç ödemekten umudunu kesti.İletişim şirketlerine hala ödenmeyen borçlar için teklif sunuyoruz.Çünkü vatandaş bankalara olan 5, 6 haneli borçlarını ödeyemiyor.Ancak iletişim şirketlerine olan 3, 4 haneli borçların tahsilini vatandaşlardan yapmak hala mümkün.
Demek istediğim artık bilgisayar telefon işçi memur için büyük lüks satılmaması normal.
Not:Ucuz ve çabuk elden çıkarabileceğiniz ürünlerin satışını yapmak bu süreçte alternatif bir çözüm olur.