Sorunun yaşandığı ana konuda şikayetçi olan müşterilerinize "çürük yumurta" dediniz. Ben size ne dedim? "Ayıp ettiniz böyle söylemeyin" dedim siz ise üste çıkarak tekrar kendi müşterinize "çürük yumurta" dediniz ve geri adım atmayacağınızı söylediniz.

O konuyu ileride sildirmek isteyeceğinizi söylediğimde hayır dediniz şimdi "obsesif müşteri kitlesi" başlıklı bir konuda şikayet konularının silinmesini istiyorsunuz.

Verdiğiniz hizmetin kalitesi nedir, fiyat politikanız nedir bilmem. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok Allah bol kazanç versin. Ancak kimse sizi zorlamıyor "bu işi yapın sizin kalitenize muhtacız" demiyor.

Yaşanan sorunun tek sebebi sizsiniz. Dell'in kronik hatası hizmet alan müşteriyi ilgilendirmez çünkü yönetimli bir hizmet satıyorsunuz.

Türk Ticaret Kanunu ne der? "Basiretli iş adamı" olmak ve "Geleceği ön görerek" hareket etmek zorunda ve buna göre ticaret yapmalısınız.

Müşteri çürük yumurta, müşteri obsesif, Dell bozuk sunucu satıyor, eski müşteriler karalıyor vs vs. Nasrettin hoca ne demiş?

"Yahu hırsızın hiç mi suçu yok?"

(Bir deyim olduğu için kullandım firma hırsız DEĞİLDİR.)

Sizi r10 aracılığı ile tanıyan insanlara hakaret etmekten ve sorun yaşadıklarını dile getiren müşterilerin hizmetini sonlandırmaktan vazgeçin ve acilen kurumsal iletişim ne demek öğrenin.

Müşteri belki her zaman haklı değildir ama müşteri sizden güçlüdür emin olun.