157 kg dan, önce 85 kg oldum. Sonra 120 'e geri çıkış şu anda 101 kg 'yum. Kiloyu kendi salaklığıma aldım. Yani neden aldığımıda biliyom işte ama, masa başı iş o yüzden sorun oldu. Ama neyseki veriyorum yine kiloları.

Metabolizmanda sıkıntı yoksa,

Yağ-un-şeker 'i kes. Akşam 9 dan sonra yemek yeme. Günlükde yarım litre yeşil çay tüket. Sabah mümkün olduğunca protein ağırlıklı iyi bir kahvaltı yap. Spor hayatının içinde olsun ama spor yapıyorum zayıflıycam modunda değil, sağlıklı bir birey olacağım şeklinde çalış.

Ayrıca günlük aktivitelerin olsun. Mesela mağazaları gez. Bakkala vs git dolaş yani. İnternetten sipariş veriyorsan, verme. Bir önerim daha, teraziye çıkma. Ayna kullan.Yani aynada kendine bak, zayıfladığını gördüğünde başarıyor olacaksın. Tartı vs sana doğru bilgiyi vermez. Küçüldüğünü canlı canlı görmen lazım.

Bunları uygulayıp zayıflayamıyorsan, metabolizmanda sıkıntı var demektir. Doktor tedavisi ile zayıflayabilirsin.

Birde, diyetisyenlere para harcama. Emin ol benim söyleyeceğimden fazla birşey sana söylemezler. Ha çok para verirsen sana yemek programı çıkartır. Ama zaten az yersen, aynı programı kendin bile çıkartırsın..

Unutmadan, o kadar kilolu birinin hayatında brokoli olmadığını düşünüyorum. Ben böyle bir yeşillik görmedim. Brokoli tüketebiliyorsan tüket. Birde her gün ılık suya 1 limon sık. Ama miğde sorunun yoksa yani. Günde 2 bardak içsen çok hızlı faydasını görürsün. Aklıma bir şey geldikçe eklerim. Zayıflamak kolay, yeterki iste.

----------

En önemli konuyu atlamışım...

O kiloyu kesinlikle hızlı vermemelisin. Yani sporunu kardiyo çalışarak değil, ağırlık ile yapmalısın. Aksi taktirde hızlı kilo verirsin ancak vücudunda deformasyon olur. Keşke kilolu kalsaydım diyecek kadar seviyeye gelirsin, söyliyim. Ameliyatsız o yağları yok etmen en az 2-3 yıl sürer. O yüzden yavaş yavaş kilo vermelisin. Yani yemeyi direkt kesme. Vücudunun dengesini bozma.