EditAbi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuna kadar katılıyorum katılmadığım tek nokta mail hizmeti de malesef sunuyoruz(sunuz) orda gelen kutusu garantili değil dersiniz biter yoksa mail de işlerimizden bir tanesi malesef. Siteyi yayınlamak değil hostingcilik.
Yorumunuz için teşekkür ederim, genellikle hosting kullanan ve satın alan bireyler bu duruma katılmaz, acı ama gerçek. Artık mail kullanımları gmail, Hotmail gibi büyük platformlar tarafından çok kısıtlandı. Siz eğer sadece mail gönderimi için optimize edilmiş bir sunucu kullanıyorsanız dahi sürekli ip temizleme, blacklist kontrolü vs. yapmazsanız ve gönderimi biraz bile arttırsanız o ip adresi hemen bloklanıyor. Kaldı ki web sunucusundan mail göndermel. Konuya eklediğim şikayet konusunda örneklemiştim. Web hosting sunucusu web sitesi barındırmak için elverişlidir, siz bundan mail gönderdiğiniz zaman Hotmail der ki; Dur bir dakika, sen bana mail gönderiyorsun ama bu mail bir web sitesinden geliyor, haydi spam.
Mail hosting, mail server artık sektörleşmiş bir yapıda. Bunun için class ip adresleri alınıp, özel yazılımlar yapılıyor, başka ip adresleriyle maskeleniyor vs. Hiçbir hosting firmasının mail gönderimlerini %100 garanti edeceğini sanmıyorum.