Üstadım planın alt üst olmasın diye yazıyorum dikkate alıp, dediklerimi araştırmanda fayda var.

1. İlk defa Schengen alacaksan eğer, hangi ülkeye gideceğini sorarlar, ne için gideceğini sorarlar, kaç gün kalacağına kadar sorarlar. Almanya'ya vize alıp, Italya'ya giremezsin. Kapıdan geri döndürürler. ( Eskiden bu kadar problem değildi bu fakat şu anda ciddi anlamda problem ) Bu yüzden kapıdan dönen kişiler tanıyorum. Ayrıca net bir örnek daha vereyim, arkadaşım Almanya için schengen vizesi almak için gitti, kaç gün kalacaksınız, ne için gidiyorsunuz diye sorduklarında 3 ya da 4 gün düğün için demiş, 4 günlük vize vermişler. Yani eskisi gibi değil vize olayları.

2. İlk aldığın vize tek giriş çıkış olur %95, yani sen aslında schengen değil, o ülkeye tek girişlik vize almış olursun. Almanya'dan Hollanda'ya geçerim diye düşünme.

3. Nereye gideceksiniz bilmiyorum ama, eğer planınız gezmek ise, gideceğiniz tüm ülkelerin rotasını çıkartmanız faydanıza olacaktır 1 aylık multi vize alabilirsiniz. Ama ilk gireceğiniz ülke muhakkak belirttiğiniz ülke olsun.

4. Hesaba 5.000 yatırayım çekeyim işe yaramaz 100.000 de yatırsanız birşey olmaz. Sürekli para akışına bakar, kız arkadaşınızın annesi babası sponsor olabilir.

5. Booking.com üzerinden otel rezervasyonlarını yapın düzenli tarihlerde, bir uçak bilet satış ofisinden de rezervasyon yaptırın gideceğiniz ülkelere bu evraklarla birlikte gidin. Örneğin ilk gideceğiniz ülke Yunanistan ise tarihleri ayarlayın, 10 temmuz yunanistan uçak bileti, 15 temmuz Yunanistan'dan Almanya uçak bileti, 25 temmuz Almanya'dan Hollanda uçak bileti gibi. Bu tarihlerin bir önemi yok, ama bu sayede size multi vize verme şansları yükselecektir. Daha önce yurtdışına çıkış yapıp yapmadığınız, ( Avrupa olması şart değil ) vize başvurunuzu kız arkadaşınız ile birlikte yapacağınız için sizin burada aracınız olması v.s bunlar kız arkadaşınıza da olumlu olarak yansıyacaktır.