Merhabalar saygı değer r10 halkı
öncelikle allahın selamı üzerinize olsun, bu işte yıllardır varım sektör de aktif olarak durmasam da sektörü en yakın takip eden kişiler arasındayımdır. Eski zamanlarda sektörün bir tadı vardı eski arkadaşlarım bilirler, sektörde gerek fiyat olsun gerek ki herkes memnundu yani şöyle bir örnek verirsek 1. kalite 2.kalite firmalar da olsa herkes ekmek yerdi işini hakkı ile yapanlar ise sektörün en iyi adımlarla gidiyordu kimse bana kızmasın etmesin sadece fikir ve düşüncelerimi söylüyorum sizlere tamam kullanıcı ( müşteri ) ucuz ister fakat 5 lira vds mi olur ? örnek 1 gb ram bir hesaplama yapalım isterseniz ? 64 gb ram sunucu üzerinden hesaplama yaparsak 5 liradan 320 lira hepsini geçtim 5 lira değilde 10 lira söylüyelim 640 sunucu masrafımı lisanslar parasımı ne 640 liraya yetsin bu işi 640 lira için hobi olarak mı yapılıyor son zamanlarda bilmiyorum ki ? benim maddi durumum yok bin lira maaş ile evimi yürütüyorum bu fiyatların 1. ve 2. kalite firmalardanda payı vardır 2. kalite firma bunu yaptı diye 1. firma zarar gördü diye bir şey yok bu hepimizin suçu aslında şimdi ise 2. kalite bir firma ise iş yapamaz hale geldi artık ucuz yerlerden alıyorlar herkes yapmıyalım böyle şeyler lütfen müşteri kapacağım niyetine bu kadar ucuz vereceğine 10 tane stok halinde ücretsiz ver ? olmaz mı 10-20 lira için hem sektörü geriye atmış oluyoruz hemde ne kazancımız oluyor ki ? 10 kişiye referans gösterelim bu kadar ucuz vereceğime ücretsiz olsun tabi sunucularına güveniyorsun o balı bir kere diline sürdüm mü tadını aldım mı zaten seninle ücretli olarak illa ki çalışacaktır. aslında aklımda bir çok şey var arkadaşlar benim kötü bir amacım yok ihtiyacı olan arkadaşlarımız var sektörü ileri düzeyde tutmalıyız kendimin ihtiyacı olduğu kadar benim gibi niceleri var
sektördeki arkadaşlar ile toplanalım bir gün konferans vs. ne olursa olsun hepimiz bir ortak noktaya başvuralım aldığımız karar ile yönetime başvuru yapalım örnek 20 lira aşağısı 1 gb ram vds verilmiyecektir diye bu karar hepimiz için çok çok iyi olacaktır
lütfen bana kızmayın etmeyin ben sadece fikirlerimi söyledim sizin de ne varsa söyleyin arkadaşlar
Hayırlı Çalışmalar ve Bol Kazançlar Dilerim Saygılarımla Caner GÖK