ByAsLaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı olsun hocam umarım herşey gönlünüzce olur.Biz red yedik Sebeb olarak da maşallah google hergün birşey çıkarıyor.

Sitenizin güvenilirliğiyle ilgili endişelerimiz var. Kullanıcılar, bize okudukları içeriği kimin yazdığını bilmek istediklerini söylüyorlar. Bu yüzden, yazar biyografilerine ve iletişim bilgilerine kolayca erişilebilen haber siteleri arıyoruz. Google Haberler'e dahil edilmek üzere tekrar başvurmadan önce lütfen sitenizde bu konuda iyileştirme yapın ve ayrıca sitenizin diğer yönergelerimize uygun olduğundan emin olun.
Merhaba hocam.

Önelikle geçmiş olsun. Aslında red sebebiniz bilinen ve Google News başvurusu öncesi olmazsa olmazlar arasında.

Yazarların Künye'de eksiksiz yer alması, yazı altında tam ad-soyad bilgisine, kısa biyografi bilgisine, sosyal medya hesaplarına ve ek puan olarak profil fotoğraflarına muhakkak yer vermelisiniz.

- Elbetteki yazıların minimum 150 kelimeden oluşuyor olması ve %100 özgün olması (özgün demişken içeriklerinizi TR sitler yerine yabancı sitelerden çeviri yaparak ve bu çevirileri elbetteki düzenleyerek sitenize girmenizi tavsiye ederim. Bu artı katmedeğer katar sitenize çünkü hiçbir TR haber sitesinde olmayan bir konuya değinme şansınız oluşur),
- Tasarımın tatmin edici düzeyde olması,
- Kullanılabilirlik (responsiv tasarım),
- Site hızı,
- SSL kullanımı (çok önemli değildir ancak + puandır)
- Künye, Kullanım Sözleşmesi, Gizlilik Politikası, İletişim sayfaların eksiksiz olması,
- Sitenizde en az 500 içerik olması.

Ayrıca pek çok kişi başvuru ekranında yer alan kısa açıklama alanına yazılacaklara önemli değil derler ancak bu ekranda kısa ve abartısız tam bir açıklama editörün sitenize bakışını değiştirebileceği için esasen oldukça önemlidir.

Şahsen şimdiye kadar 3 tematik haber sitesi için bu şekilde onay aldım. Tabii kimi zaman pürüzlerle karşılaştım.

İlk sitemi 2014 yılında ilk başvuruda ve sadece 10 saat sonrasında News'e dahil ettirdim.
İkinci sitemi 2015 yılında 3. başvurumda News'e dahil ettirdim.
Üçüncü sitemi bu yıl, 3. başvurumda News'e dahil ettirdim.

Son iki sitemde 2 defa red yememin sebebi ise içeriklerimin oturmasını beklemeden aceleci davranmış olmamdır.