aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam add_image_size fonksiyonu sonradan yüklenen fotoğraflar için çalışır. Yani önceden eklenmiş fotoğrafları kodunuzdaki değerlere göre kırpmak için tekrardan regenerate yapmanız gerekir. Bunun içinde "regenerate thumbnails" eklentisi var.
Bundan sonra ise temanızda öne çıkan görselin gösterildiği kod bloğunu değiştirmeniz gerekiyor.

Genelde the_post_thumbnail(); kodu kullanılır.
if ( has_post_thumbnail() ) {
    the_post_thumbnail('post-thumb'); //post-thumb image-size değeri
}
** Ayrıca kodunuzda custom olarak 3 tane image-size değeri var. Bunların isimlerinin aynı olmaması lazım

https://developer.wordpress.org/reference/functions/the_post_thumbnail/
hocam eski resimler için ortam kısmında kullandığım değerler için bazen doğru ekliyordu bazen farklı boyutlarda oluşturuyordu. onu kaldırdıktan sonra eklediğim resimler için yani şuan dahi eklenen resimlere de rastgele boyut veriyor wordpress. ben yatay boyutlarda resim ekliyorum fakat elde etmek istediğim yeni resim boyutu dikey. bununla alakalı bir sorun olma olasılığı nedir? şuanda yeni oluşan resim kırpılarak ekleniyor fakat istediğim boyutlarda değil.
edit:hepsi aynı değerde olmamalı mı ayrıca? kodu öğrendiğim yerde aynı olduğu için sorun olmayacağını düşündüğümden değişiklik yapmadım.