Ben 2005 yılında 3k TL ortalama aylık kazancımı bırakıp "Vatan borcu namus borcu" düşüncesiyle tereddüt etmeden tüm düzenimi bırakıp aylık 20 lira çavuş maaşı ile 15 ay boyunca hurda bir bilgisayarla tamamen formaliteden oluşan binlerce yazı yazdım komutanlara çay getirdim, bom boş komutanlık karargahında her gece 2 saat nöbet tuttum, başçavuşun birine arkadaşımla aramda geçen diyalogda "adam" diye hitap ettiğim için okkalı bir tokat yedim, 12 sene geçti hala unutamadım, temizliğin mıntıkanın kralını yaptım buna benzer bir sürü angarya iş.
Askere gitmeden önce biri bana, "açıktan okuluna devam et işin gücün tıkırında bi şekilde denk getir parasını ver bedelli yap düzenini bozma" deseydi emin ol hakaret kabul ederdim, kendime yakıştırmazdım, ama gel gör ki askerlik dediğin şeyin büyük çoğunluğu devlete bedava hizmettir ve bu hizmette tamamen gereksizdir, doğuda görev yapan kardeşlerimi tenzih ediyorum.
İşin özü benim şimdi ki aklım olsa kesinlikle işimi gücümü bırakıp, adam lafını saygısızlık olarak gören üniformayı giyince havasından yanına varılmayan bir düzenin içine gitmez yaşımı bekler parasını verir bedelli yapardım. Herkes aynı şartlarda olmayabilir ama imkanın varsa bedelli yapmaya çalış yoksada sakın uzun dönem gitme.
bedelli askerlik konusunda kaç gün ve ücret konusunda bilginiz varmı hocam araştırdım ama net bi bilgi bulamadım kimisind 25 bin yazmış kimisinde 18 bin kimisi 3 ay yapılıyor kimiside 21 gün yapılıyor gibi bilgiler vermiş