Hocam kısa vadede dili halletmen biraz zor olur. Kelime öğrenme, yazma, konuşma gerçekten uzun sürecek. Ayrıca dili unutmaman için yurt dışı deneyimi gerekecek. Emin ol Erasmus sana ülke gezmekten başka çok şey katmayacak. Üniversitenin anlaşmalı olduğu ülkeler muhtemelen Romanya, Polonya gibi ülkeler. Yani Erasmus'a gideceğin ülkenin ana dili muhtelemen İngilizce olmayacak.

KPSS süreci uzun. En azından YDS'den 70 puan aldığın zaman birçok KPSS A Grubu öğrencisinin giremeyeceği dil şartı olan Dışişleri Bakanlığı uzman yardımcılığı gibi kadrolar var. Tabi dil şartı yanında KPSS A Grubu sınavında Genel Kültür-Genel Yetenek, Maliye, Muhasebe, İktisat ve Hukuk testlerinden de iyi bir net yapman gerekecek.

Süreç uzun seni yanıltmak istemem. 2016 Mayıs ayında KPSS'ye girdim. Bazı puan türlerinde ilk 1000'deyim. Bu süreçte İlgöç Uzman Yardımcılığı, SGK Denetmen Yardımcılığı, Gümrük Bakanlığı sınavlarına girdim. İl Göç'ü kazanamadım, diğerlerinden mülakata girdim 3 aydır mülakat sonuçları açıklanmadı. Önümüzdeki ay da Gelir Uzman Yardımcılığı sınavına gireceğim. Bakalım hakkımızda hayırlısı olsun. Yani süreç 2 seneyi buluyor. Üstelik YDS'yi halletmesen de KPSS'den iyi puan alarak SGK Denetmen Yardımcısı, Gelir Uzman Yardımcısı, Vergi Müfettişi gibi birçok bakanlıkta uzman yardımcılığı, denetmen yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı gibi kadrolara girebilirsin.

Ek olarak çalışmamama rağmen KPSS bilgileriyle Kaymakamlık sınavına girdim. Kesinlikle 3 ayını verirsen kaymakamlık sınavını rahat bir şekilde kazanabilirsin. Bu konuda istediğin sorularını yanıtlayabilirim.

Esenle.

juzk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılanlar için çok teşekkür ederim.Her birinizin dediğini kesinlikle göz önünde bulunduracağım.Sınavlarımdan dolayı doğru düzgün giremediğim için teşekkür edemedim.Tekrardan teşekkür ediyorum.

@GalipErdem

YDS kursunu aklımdan çıkarmıyorum ancak birazda maddiyat gerekiyor sanırım.Yazın onun için para biriktireceğim inşAllah.
Benim Kamu Yönetimi hocamda Ankara Siyasal mezunu ve aynı zamanda Türkiye'nin en iyi Kamu Yönetimi hocalarından eğitim almış birisi oda KPSS ' yi falan sakın düşünme ilk önceliğin yabancı dil olsun dedi.
Dediğim gibi eğer yazın yabancı dil parası biriktirebilirsem ilk önceliğim o olacak.Yazınız için çok teşekkür ederim.