Herkese merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşımla konu ile ilgili istişare yaparken aklıma bir şey takıldı, konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar açıklarlarsa sevinirim.
Benim bu zamana kadar yaptığım şuydu, yeni domaine yedekleri aktar, .htaccess yönlendir, google bildirimi yap şeklindeydi. Ve görüyordum ki yeni domaine 301 oturduktan sonra web master tools üzerinden eski domaine aldığım backlinkler de görünüyordu yeni domain üzerinden.
Bu konuda kafamın karışmasına sebep olan arkadaşım backlink satışı yapıyor ve günlük çok iyi hitleri olan müşterileri 301 yönlendirdikten sonra, satın aldığı backlinkleri de yönlendirdiği siteyle değiştirmesini istiyormuş arkadaşımdan. Şimdi bunun herhangi bir faydası varmıdır onu merak ediyorum. Yada yapmasak nolur. Çünkü dediğim gibi web master tools üzerinden zaten ben domain yönlendikten sonra yeni domaine link verilmiş gibi linkleri görebiliyorum. Ama öbür taraftan da diğer kişilerin günlük hitleri çok iyi demekki doğru olanı bu gibime geliyor.
Sonuç olarak 301 yönlendirilmesinden sonra eski domaine alınan backlinkleri, yeni domainle değiştirmelimiyiz ?