dokuzharf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
son dakika vb. genel kelimeler seçmek yerine, popüler olan başlıklar için çalışma yapılabilir. Örneğin şuan en popüler arama "Michy Batshuayi" bununla ilgili bir haber yazısı varsa oynadığı takım, kariyeri vb. reklam verildiğinde ciddi bir tıklama alacaktır. Tabi bunu örnek olarak verdim. 24 saat içerisinde en popüler olan aramaları örnek alınabilir. Onun dışında dönemsel çalışmalar yapılabilir mesela LYS sınav sonuçları vb.

Bütçe konusuna gelirsek 200 TL bütçe ile arama kelimelerine bağlı olarak ort. 0,35 krş hesaplasak sitenize ort. 570 kişi gelecektir. Bu rakam tabi örnek, bunu göz önüne alarak kaç kişinin sitenize geleceğini 3 aşağı 5 yukarı çıkarabilirsiniz.
Teşekkürler cevap için.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:44:16 -->-> Daha önceki mesaj 16:43:21 --

ice2berg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haber sitesi için adwords ilişkisi benim de araştırdığım bir konu. Özellikle bu konuda Dublin'deki ekiple görüşmeyi düşünüyorum. Ama burada önemli bir nokta var. Eğer belirli bir kategori veya anasayfa için reklam verilirse bunun etkisi beklediğiniz gibi olmayacaktır. Ki bu yöntem zaten denediğim bir yöntemdi.

Ancak, eğerki son haberler veya son dakika haberlerini (her bir haber başlığını ayrı ayrı düşünerek) dinamik bir şekilde reklama çıkarma imkanı olursa o zaman oldukça etkili olacaktır düşüncesindeyim. Tıpkı alışveriş sitelerinde olduğu gibi bir banner üzerinde 4-5 ürünün sergilendiği ve XML'den veri çekerek dinamik bir şekilde reklam verilmesi çok sağlıklı olacaktır. Ancak bu sistemin bir haber sitesine uyarlanması mümkün olacak mı yoksa teoride mi kalacak şuan için emin değilim. Görüşme yaptıktan sonra buradan size de bilgi veririm. Eğer sizin de böyle bir düşünceniz var veya denediğiniz yöntemler varsa paylaşırsanız karşılıklı fayda sağlayabilir.
cevap içinteşekkürler hocam.