Arkadaşlar merhaba,

Anlatacağım konu hakkında bilgisi olan, bu işi yapan veya fikri olan arkadaşlar varsa görüşmek isterim.

FPS oyunlarda (pointblank - Zula) oyun için altın satışları var. Bu altınlar hiçbir şekilde oyun içerisinde kazanılmıyor, bunu almanın tek yöntemi nakit. Yani yalnızca nakit ile satılan ve oyunda kullanılabilen bir şey.

Oyunun kendi içerisinde 50-60-70 TL gibi meblağlarla satılan altınlar, dışarıdan daha ucuza hatta yarı yarıya daha da aza satan kişiler var. Yöntemleri mobil ödeme, yani bu işi mobil ödeme ile yapıyorlar ancak nasıl yaptıklarını çözemedim. Sitede mobil ödeme ile 60-70 TL ye alınabilecek altını mobil ödeme ile 35-40 TL'ye satabiliyorlar. Çalıntı kredi kartı vs. olduğunu düşündüm ancak yıllardır bu işi yapan adı aynı, banka adı aynı, banka hesabı aynı olan kişiler var ve bu bir sektör. Sektörde çalışan kişiler genelde hep aynı ücretleri kullanıyorlar, rekabet oluşmuyor. Birkaç kişiden yurtdışı hattı kullandıklarını duydum ancak yöntemi veya sektörü tam olarak çözemedim.

Nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan, bu sektörde olan veya fikri olan arkadaşlar var mı? Aynı şekilde mobil ödeme ile farklı platformlarda farkı sektörler oluşturan arkadaşlar varsa aynı mantık olabilir belki.