sanalcuzdan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi yatırımları baska yerlerde değerlendiren siteler anca kalıcı olur o da mantıklı yatıırmlar yaparsa bu konu da hem fikiriz zaten ama mevzu o değil. Yatırım yapmıs birinin sistemi bırakması ya da pesine düsmemesi mümkün değil ama benden cok üretimi olanlar istatislikte 1.-2. sırada yer alanlar ürün alıp satmıyor. Sitede 13 gündür para çekilemiyor. Bana o yüzden işin içinde bir iş var gibi geliyor. Bu arada yatırdığımdan fazlasını kazandım bunu söylerken çektim yani para ama ben 15 gündür istatislikteki insanlar oynamamasına rağmen oyuna devam ettim emek harcadım gelismek icin sürekli ürünlerimi sattım hala da devam ediyorum. Emeğimin bosa gittiğini düsünmek can sıkıcı.

Site patladı gibi düsünüyorum. Admin benim yorumumdan sonra r10 a girmis muhtemelen görmüstür diye düsünüyorum bir açıklama yok ve sitede hala ticaret puanı hatası var. Yatırım yapmayı düsünen varsa bir süre daha beklesin.
Bu 1.- 2. sırada olan kişiler yatırdığı parayı çoktan çıkarmış ve bundan sonra oyundan vazgeçmiş olabilirler. Ya da adminin kendi açtığı hesaplar da olabilir. Tekrar etmekte fayda var. Sonuç önemli, bu tarz sitelerin hiçbirinin uzun ömrü olamaz. Bunlara harcayacağınız zaman ve parayı çok daha iyi yerlerde değerlendirebilirsiniz.
Sitelerin yatırımlarını başka yerlerde değerlendirmesi de o siteyi kurtarmaz. Oyunun başında kayda değer para yatımış bir kaç kullanıcı, kısa sürede yatırdıkları parayı her ay kazanabilir duruma geliyorlar. Site sahibi, faize de yatırsa, borsada da değerlendirse, altın, döviz vs. de alsa kendi sitelerinin kazandırmayı vaad ettiği miktarı hiçbir zaman karşılayacak bir yatırım getirisi elde edemez.

Deneme amaçlı açtığım hesaplardan bir tanesi çılgın inekler sitesindeydi, aslında ilk başta ben de yatırım yapıp oynamak için girdim. Oyuna başladıktan sonra ve biraz inceledikten sonra, kısa sürede tıkanacağını fark ettim. Yatırımdan vazgeçtim ve günde 2 kere girip sütleri satıp çıktım. Şimdi bir analiz yapalım. Oyunda en fazla 60 inek alabiliyorsun. Bu da saatte 244000 ml süt anlamına gelir. Akçeye çevirince 100'de birini alıyorsun, yani saatte 2440 akçe. Ayda 1milyon 700 küsür bin akçe yapar. Para kazanabilmek için bunu TL'ye çeviriyorsun ve hesabından para çekiyorsun. Oyun ilk zamanlarında yanlış hatırlamıyorsam bütün ineklere sahip olduğunda ayda 600-700 tl gibi bir para kazanabiliyordun. Bu arada oyun şu anda 7 aylık falan. Şimdiki kur ile kazanabileceğin para ayda sadece 97 lira. Yeni başlayan birinin bütün inekleri satın alabilmek için harcası gereken para 1.5 milyon akçe, bunu da para ile satın almak istersen 1800 TL para harcaman gerekiyor. Bir de tabi bunun depo satın almaları var. 3 gün önce bu oyunda 160k depoyu 200k depoya yükseltmek 20k akçe idi, bugün fark ettim ki 100k akçeye çıkarılmış. Yani ölme EŞŞEĞİM (ya da ineğim) ÖLME. Bu arada oyunun başında inekler uzun ömürlüydü. Şimdi en değerli inek 90 gün yaşıyor. Hesap edersen, 90 günde zaten ineğin kendi parasını çıkartamadığını görürsün.

Dediğim gibi ilk başta ben de oynayayım kazanayım diye düşünerek girdim (şüphe vardı tabi ki) ve kısa sürede bunun olmayacağını fark ettim. Peki ben manyak mıyım oturdum bunları hesapladım ve hala oynamaya devam ediyorum? Amacım bir oyun sitesi yazıp, ayrıca bunu para kazandırabilir hale getirebilir miyim düşüncesiydi. Burdaki oyun sitesi bunlar gibi gir tıkla çık değil, daha çok travian ya da ogame mantığında eğlencesi için oynanabilecek, uzun süre vakit geçirilebilecek bir oyun olması ve aynı zamanda topladığı ganimetleri bir şekilde kazanca dönüştürebilmesiydi. Ama henüz patlamadan "para kazandırabilecek" bir sistemi keşfedemedim.