Bartuc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İki tarafı da tanımadan tamamen tarafsız bir yorum yapmak istiyorum.

Aldığınız hizmette mail servisi yoksa ve siz kandırılmadıysanız, yani mail servisi olacağı söylenip de erilmemesi gibi bir durum yoksa, burada şirketin bir kusuru yok. Siz bunu bilerek hizmeti aldınız. Verilmeyen hizmeti kullanıyor olmanız durumunda etik olarak sizin şirkete bunu bildirmeniz gerekirdi. Yani sonradan bunu farkedip kapatmaları halinde şirket bir kusura yol açmış olmamakta.

Taşıma konusunda ise, dns önbelleği, kolayca temizlenebilmekte, birçok kişide de(siteye uzun zamandır ilk kez girenlerde) hiçbir hataya yol açmamaktadır. DNS önbelleği temizlenmese bile kısa sürede site erişimi yapılabilmekte. Acil dediğiniz için acil olarak taşıma sağlamışlar anlaşılan. Ancak şirketle olan iletişiminiz konusunda yorum yapamamaktayım.

Bu tip konuların halka açık ortamlara taşınması pek savunulacak birşey değil(en azından şirket adı verilmesi hatalı diyebilirim). Çünkü objektif değerlendirince burada şirketin size yaşattığı bir mağduriyet bulunmamakta.
Tabii, mail hesaplarının olmadığı söylenmişti. SMTP açıkken kapalı duruma getirmelerinden dolayı müşteri maduriyeti yaşanmaması için hiç olmassa kullananlar tesbit edilip bilgilendirme yapılabilirdi diyerek düşüncemi dile getirdim.

Şirket ismi vermemde herhangi bir sakınca görmüyorum, zaten yaşadığım durumu anlattım.Firmayı karalama yok, zaten "şirketin size yaşattığı bir mağduriyet bulunmamakta" ise firma adını nasıl kötüleyebilirim

2 Gündür ciddi şekilde reklam yapılıyor. DNS taşındığı ve diğer sunucudaki host hesabı silindiği anda anlık olarak 20 kişi sistemde idi. Ben dahil o an bir çok kullanıcı sayfayı yenilediğinde Sorry! sayfası ile karşılaştılar. Ve gün içerisinde 200 müşteri yeniden ziyaret ediyorlardı (%75 den fazlası whmcs üzerinden cpanele erişiyordu) Ben bu kaybı minimum seviyede yaşanması için gece olmasını tercih ederdim.

Kendi kullanıcılarımın da %75 inin maalesef ki DNS temizleme gibi bilgilerinin olduğunu da sanmıyorum. Maalesef ki "site hacklenmiş, site çökmüş" diyip tamamen ücretsiz verdiğim hizmeti almaktan vazgeçerek başka yerden alabilecek insanlardır. Orada maalesef ki biraz itibarımız söz konusu. Anasayfanın açılmaması, ve 1-2 saat sonra denese bile tekrar aynı sayfayı görecek olması kaçınılmaz bir kötü durum oldu. (bana göre)

Siz gerçekten çok taktir ettiğim ve bir çok konuda takip ettiğim, örnek aldığım şirketlerden birisiniz. Sizden de hosting almıştım ve IP değişme olaylarında ulaşabileceğiniz her şekilde, her mecradan bilgi verdiğinize bizzat şait oldum. Ben yine bunu isterdim. Eğer gerçekten durum benim için kötü bir hal almasaydı gerçekten hiç bir zaman böyle konuları dert etmezdim.

Not : Yukarıdaki tüm istatistlikler göz önüne alındığı zaman, ben anlık 20 kişiyi bile kaybetmeyi göze alamazdım. Kaldı ki gün içinde "Tekrar dönen ziyaretçiler" için zaten çok üzülüyorum.