Merhaba,

SMTP portunu kapatan var mı acaba ? Mail hesabı olmayan bir hosting hizmetinden yararlanıyordum. Mailleri de yandex üzerinden gönderiyordum. Durduk yere artık mail gitmediğini fark ettim. Ve hizmet aldığım şirket'e bunu ilettim.

Ve şöyle bir yanıt geldi.

Alıntı
Bireysel hosting paketlerinde mail hizmeti yokki, normalde kullanmamanız gereken hizmeti sistemde oluşan bir açık nedeni ile kullanıyormuşsunuz. Mail hizmeti bağlı bulunduğunuz pakette aktif değil bu nedenle kurumsal bir paket almanız gerekmektedir.
Sizde mail hakkı vermediğiniz kullanıcılarınızın diğer serverlardan mail atmasını engelliyor musunuz ? Ve birden, durduk yere, ve sorunca da üstteki cevabı almak normal mi ?

Ben yine kurumsal pakate geçtim, şimdi de anlık 20 kullanıcının bulunduğu hosting sitemizde eski kullanıcılarımızın tamamı eski dns deki "cpanel Sorry!" hatası görüyorlar...

Mail problemini fark eder etmez acil kurumsala geçmek istediğimle alakalı ticket talebimde sağolsunlar hemen ilgilendiler ve geçirdiler. Meğersem farklı makinaya geçiyormuşum. Hiçbir bilgi ve benden izin alınmadan acil dedim diye bilgilendirme yaparak vakit kaybedilmemesini düşünmüşler. Bu yüzden de suçlu olan benim sanırım.

Böyle birşeyi ilk defa gördüm. SMTP kapatılan başka firmalar var mı ?