Cloudef adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Yanlış Anlamanızı İstemem Ancak Bu Çok Geniş Bir Yelpaze Ve Tecrübe İle İlerliyor Diye Düşünüyorum.Pek Kurs Veya Eğitim İle Olacak Konu Değil Standart Şeyler Dışında Teknik Sorunlar Türlü Türlü Olabilir.

Bu Konuda Desteği Etkili Bir Firmadan Hizmet Almanız Sitelerinizin Akıbeti İçin Daha Sağlıklı Olacaktır.

İyi Çalışmalar Dilerim.
Estafurullah hocam yanlış anlama yok. Şuanda hali hazırda 5-6 tane fiziksel sunucu var hizmetini alıp bizim yönetimini vs yaptığımız. Yani bugün başlamadık sadece kendimizi olabilecek en üst seviye için zorlamak istiyoruz. Ve artık kendi kendimizin sunucu firması olmak istiyoruz.


CAPOEIRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dedikleri mantıklı, fakat bir firmadan sunucu hizmeti ve eğitimi yerine sağlam bir eleman alarak hem işi öğrenirsiniz hemde anlık olarak bu sektördeki tecrübenin nedemek olduğunu görürsünüz.

tavsiyem 3e 5e bakmadan eleman almanızdır
O da olabilir haklısınız elemanda olabilir durumun gidişatına göre bakacağız.

AZOG adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim yerine sunucu konusunda büyük firmaların sağladığı danışmanlık benzeri hizmetleri kullanmanız daha sağlıklı olur.
Yok hocam danışmanlık falan zor. Ya birisi gelip gösterecek öğretecek yada biz birinin yanına gideceğiz uzaktan olacak iş değil


cPanels adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarınızda bazı yerlerde soru işaretleri var. Bence daha iyi cevaplar alabilmek için bir kaç konuyu aydınlatmanız gerekiyor.

1. Şuan da kiralama usulü Fiziksel Sunucu mu kullanıyorsunuz?
2. Kendinize ait Fiziksel Sunucu mu satın almak istiyorsunuz? Bunu da verimerkezi hizmeti veren firmalardan birine mi göndermek istiyorsunuz?
Hocam şuanda bize ait kiralamış olduğumuz 5-6 tane dedicated makine var zaten. Onları yönetiyoruz.

Kendimize ait olarak fiziksel sunucu alıp onu x bir verimerkezinde barındırmaya vereceğiz. Böylelikle sunucu firması ortadan kalkacak kendi kendimizin firması olacağız.

Datafon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Server segmentinde uzmanlaşmak sorun-çözüm tecrübesi demektir. Eğitimlerle sorun simülasyonu yapılamaz sorunların nasıl çözümleneceği anlatılamaz. Zira her sorunun kendi tabiatı, sebep ve sonuç ilişkileri vardır. Bu sorunların önlenmerinin alınması da aynı şekilde sorun çözme tecrübesine dayanır.

Server yönetimi alanında uzmanlaşmak için sorunlarla karşılaşmalı ve bu sorunları çözmelisiniz. Tam olarak ihtiyacınız olan şey sorunları çözerken güvenilir bir firmanın sunacağı danışmanlık hizmeti olacaktır.
Hocam konuda da yazdığım gibi konuya çok uzak değiliz hatta uzak değiliz. Sadece en profesyonel dereceye gelmek istiyoruz.


black_scorpion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Datacenterlarda staj imkanı bulmanızı öneriyorum fakat tabi biraz bilgiyi kendiniz öğrenmeniz gerekli.
Hocam mevcut durumda staj yapabilecek birisi değilim