Cuslaw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğinizi araştırdım. Neurotic kelimesinin anlamı sinir hastalığı , saplantı gibi şeylermiş.Doğrudur.Günlük yaşantımda da çok gergin ve sinirli bir insanım.Ayrıca takıntılıyım.Çok basit şeyler istemsizce kafama takılıp beni sürekli rahatsız ediyor ve buna çözüm bulamıyorum.
Kendinize zaafiyetler oluşturmayın. İnançların bu konuda insanların üzerinde zaafiyetler oluşturabiliyor. Psikolojik sorunlar inançların ya yanlışları ile yada yanlış bilinenleri ile psikolojik hastalıkları besliyor.

Benzer şekilde çok daha kötü bir olayla neredeyse karşı karşıya kalmış son anda büyük bir felaketten bir sevdiğinin kurtulmasına şahit olmuş biri olarak söylemeleyim ki psikoloji cidden çok hassas bir duygu/düşünce yapısı. Benim gibi duygusuz , ruhsuz birini bile en ufak çıtta kendine bir şey yapar mı moduna girebiliyor.

Yaşadığınız korkuların ve sıkıntıların altında bilinçaltınızda veya günlük hayatınızda olumsuzluklar, ani kötü olayları inançlar hakkında bilinen düşüncelerle birleştirmeyin. Duygularınızla yaşamayın bu kadar çok bağlanmayın her şeye. Biraz duygularınızı törpüleyin. Yaşasakta olur yaşamasakta modu yani. Tabi ki bu umutsuzluk ile depresyona dönüşecek seviyede de olmasın. Biraz duygusal biraz duygusuz dengeyi koruyun.

Dünyada insanlık dışında canlılar ve eylemler varsa veya yoksa (bakın inkarda etmiyorum varda demiyorum eşit yaklaşıyorum sizin için) sizin bizim gibi sıradan insanlara neden bulaşsınlar?

Onca terörist varken onca seri katil,hırsız varken sizce sizin ve bizim günahımız ne? Kusurumuz ne eksiğimiz ne bu kötü niyetli insanlara göre de bu insanların yaşamadıkları korkuları yaşıyoruz,tereddütlere ve sıkıntılara kapılıyoruz?

Psikolojik ruh sağlığı sıkıntılarından,aşırı duygusal bağlılıktan kaynaklanıyor. Bu teröristler,seri katiller,tecavüzcü sapıklar rahat rahat uykularını uyuyabiliyorlar alçak saldırılarını,suçlarını,cinayetlerini rahatlıkla işliyorlar demek ki dünyada bu tarz bir müdahale söz konusu değil. Büyü,bela,beddua bu dünyada ancak bu tarz insanları bulur bulsada yanlış mıyım? İşte bu caniler duygularını yok etmiş insanlar. Onlar kadar olmasada bir miktar duygusallığı frenlemekte fayda var.

Onlar kadar,katiller kadar duygularınızı ve vicdanınızı da köreltmeyin filmlerdeki kadarda duygusallaşmayın. Bende de çok saçma korku ve fobiler oluştu hayatımda en kötü anla karşılaşmam sonucu. Kaç ay,kaç hafta kafayı yiyecek gibiydim.

Yatamıyordum her çıt sesinde tedirgin oluyordum ki hâlen tedirgin oluyorum. Kendinizi acizleştirecek sebepler ve olgular oluşturmayın. Tekrar söylüyorum bakın acımasız insanlar korkusuzca istediği suçları işliyorlar ve tek bir sanise bile duydukları bir korku veya huzursuzluk yok o duygusuz körelmiş kalplerinde.

Olay tamamen sizin kendinizi duygusal,mantıksal dengenize kendinize ne kadar söz geçirebildiğinize bağlı. Korkularda bir nefistir siz onu besledikçe büyüyecek ve hayatınızdaki kapsamını arttıracaktır.

Bu konuda en güzel çözüm cehalettir,unutmaktır korkuları besleyen zaafiyetleri. Bazı bilgiler ağır gelir insana, faydadan çok zarar sağlar. İnançlar aklınızda bu tarz korkuları besliyorsa hiç öğrenmemiş hiç duymamış gibi unutmaya çalışın.

Şimdi inanan inanç konusunu çözememiş biri olarak böyle önemli bir Kandil gününde inançlara ve insanlara saygısızlık yapıp kötü örnek olmak istemem ama şu bilinmeli ki her bilgi bir sorumluluk ve her sorumlulukta sırtımızdaki bir yüktür.

Korkularınızın beslendiği konuları unutun. Benim gibi bir korkak söylüyor bunu bu arada. Hayat ızdırap olur her anlamda korkular ile.