Öncelikle cümleten hayırlı kandiller,
Merhaba TahsinCetinkaya
Öncelikle seo açısından Webmaster Tools'a sitenizi ekleme gibi bir zorunluluğunuz yok. Siz çalışmalarınızı doğru yaptıktan sonra buna gerek yoktur. WM Tools da siteniz hakkında bilgi edinirsiniz ve kontrol edersiniz. Zararı yoktur yararı vardır. Fakat Analystic tavsiye etmiyorum. Çünkü google tam olarak sitenize giren çıkana hakim değildir. Ama analystic ile sitenize tam anlamıyla hakim olur. Bu yüzden kullanmamanız daha iyi. Başka alternatiflere yönelebilirsiniz. Google'de sahipsiz site imajı yaratmamak için WM Tools'a eklemenizi tavsiye ederim. Fakat panelinizde spam olan ban yemiş başka siteler varsa başka bir panele eklemeniz doğru olacaktır. İyi akşamlar...
Sitem alanında kaliteli içerik barındırıyorsa ve giren ziyaretçi memnunsa tekrar tekrar sitemi ziyaret ediyorlarsa neden Analytics kullanmayayım? Aksine yararı olduğu kanaatindeyim, eğer vur kaç yapıyorsanız spam yani o zaman kullanmayın derim, Arkadaşın sorusuna gelecek olursak; -sitemi search consola kayıt etmesem ne olur- benim siteme zararlı link kasmıyorlar diyorsanız, link reddetme işlemi vs yapmıyacaksanız yani, spam hataları vs mesajlarına gerek yok diyorsanız, ülkenizi Türkiye seçip ekstra +puan kazanmak istemiyorsanız eklemeyin tabi
şahsen ben her sitemi farklı gmail hesapları ile eklerim, iyi çalışmalar.