Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Son zamanlarda mantar gibi türeyen oyun oyna, para kazan sitelerinin hepsinin kaderinin aynı olduğunu görüyorum. Birkaç ay içinde sistem teklemeye başlıyor. Bunun sebebi çok açık. Size para ödemeyi vaad eden sitelerin tek geliri sizin o siteye yatırım yapmanız. İlk başta heyecanlı oyuncular para kazanma hevesi ile yatırım yapıyorlar. İlk yatırım yapanlar bir süre sonra otomatik üretim sayesinde sürekli büyüme ile güzel rakamlar kazanmaya başlıyor. Ancak bir süre sonra siteye yatırım yapanların ödediği para, eski üyelerin kazandıkları parayı karşılamamaya başlıyor. Site de zarar etmemek için, kur değişimi, ödeme puanı, ödeme kapatma yöntemleri ile elinden çıkacak parayı kısıtlamaya çalışıyor. Üye olup günlük ziyaret ettiğim bu tür oyun siteleri var, kesinlikle yatırım yapmadım zira basit bir matematik hesabı ile kısa sürede sitelerin kısır döngüye gireceğini fark ettim. Sadece durumu takip etmek için günde 1-2 sefer sitelere girip ürünü toplayıp çıkıyorum. Yatırım yapmadığım için para çekecek konuma gelmem neredeyse imkansız, çünkü her geçen gür kurlar daha da kötüye gidiyor, hatta sitelerden biri geçenlerde ödemeleri kapattı.
Diyeceğim o dur ki, bu siteler birşey üretmiyor, bir hizmet ya da bir mal satmıyor. Oyunculardan aldığı paradan kar alıp, kalanını oyunculara dağıtma mantığıyla kurulmuş bir sistemin çok da uzun yaşaması mümkün değil. Günün sonunda birileri para kazandıysa mutlaka bu para başkalarının cebinden çıktığı (zarar ettiği) için olacaktır. Derseniz ki bu sitelerde adsense vs. reklamlar var. Bugün adsensin tıklama başına ortalama ne kadar verdiğini r10da hepimiz biliyoruz. Binlerce ziyaretçisi olan siteler adsenseden karnını doyuramazken, nasıl olacak da insanlara para dağıtacak?