Bence birisine bakarak bu değerlendirmeyi yapman uygun olmamış net üzerinden alınan 10 oda 7'si booking üzerinden, aksine anlık yüzbinlerece kişinin girdiği yere senin otelini koyuyorsa sen ona göre fiyat vericeksin ve adama komisyonunu vericeksin. Şuan resmen turizmin topuğuna sıkılıyor, neymiş yurt dışından gelenlere açık ama Türklere kapalı olucakmış

gider az daha fazla verip booking aracılığı ile yurt dışında tatil yaparım acenteye kazandıracağıma.
hocam fiyat kısmı sadece bir nokta

hizmet kalitesinden de bahsettim..
Kişisel olarak inandığım bir şey var; eğer müşterine hakettiği hizmeti layığıyla verirsen, istenen ücretler hiç bir zaman fazla gelmez.
Şöyle bir örnek vermek istiyorum en yaşanmışından

Aradığınız otel özellikleri: otoparkı olsun, odamda sigara içebileyim, temiz ve düzenli vs.. Lakin gelin görünki otele checkin günü gidiyorsunuz ve karşılaştığınız manzara: otopark dedikleri yer otelin kapısının önü(!), 1 arabalık yer zaten. ve sokağın ortası. ( arabama zarar gelmesin burası büyük şehir belli olmaz diyorsunuz ama sabah kalktığınızda arabanızın üstüne yandaki dükkan halılarını sermiş vs..) Ve devam ediyorum; ilk gecenizin ardından işlerinizi halletmeye çıkıyorsunuz ve geri döndüğünüz odanızın anahtarı size üzerinde "odada sigara içilmiş, içilmesin(!)" yazılı olarak veriliyor. Devam ediyorum; odanızın yorgan kılıfları yorganlara uygun değil, daha küçük.. şaka gibi. Devam ediyorum; otel bir de üstüne butik tarzda çıksın, valesi bile yok. Bahsi geçen site de bu yazdıklarımın hiç biri belirtilmemiş.. Ve bu otel yine bu bahsi geçen siteden başarılarından dolayı plaket almış. Resepsiyonda gurur tablosu gibi sergileniyor.. Velhasıl sadede geleyim; bir müşteri olarak sorunun site yada otel kaynaklı olması beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor. Siteden de otel den de bana vaad ettikleri gibi fiziki bir ortam bulundurmadıkları ve yanlış yönlendirdikleri için şikayetçiyim.
Şimdi diyeceksiniz ki bir otele bakılarak bu kadar sert yorum yapılırmı? Yapılır hocam, oteli unutun. Siteden konuşalım. Çok kısa ve basit olarak bana istediğim özelliklerde bir otel bulamadı ve aksine istediğim özelliklerin tam tersi bir otel buldu. Ve yine kendimi tekrarlıyorum, bu sorunun kaynağı beni zerre kadar ilgilendirmez. Gerek otel kendini reklamına uyduracaktı, gerek site oteli düzgün tanıtacaktı..
ayrıca turizmin topuğuna sıkılıyor söyleminizin arkasında duramayacağım çünkü aynı görevi gören başka siteler mevcut fazlasıyla. Hepsinin önü daha da açıldı. buna istinaden işlerinde artış olması ve daha iyi hizmet vermeye çalışmaları benim görüşüme göre muhtemeldir.