BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açılan konu ve paylaşım kusura bakmayın ama bana göre alakasız şeyler.

Kişi siteye daha adsense alamamış, reklam dikkat edilmeli v.s.

Spam cezayı veren kim?
Google.

Neye dayanarak ceza vermekte?
Web site içeriği ile alakalı.

Spam ceza alıp almayacağınızı nereden öğrenirsiniz?
Google Search Console - Web Yöneticisi Araçları (yani eski google webmaster tools)

Spam ceza alma nedeni ve nasıl kurtaracağınızı nereden öğrenirsiniz?
Google Search Console. (yani eski google webmaster tools)

Önceliğiniz site dışı işler değil, site içeriği olmalıdır.

Nelere dikkat edilmeli?

Bilmem ne sitelerinde yok şu yok bu diye araştırma yapacağım diye boşa vakit kaybetmeyip Google Search Console - Web Yöneticisi Araçlarında gelen mesaj var mı? kontrol edip aşağıda ki resimlerin ilgili yerlerini kontrol etmeniz yeterlidir.

Ön araştırma yapılmadan, yol haritanızı belirlemeden, bodoslama dalıp Siteyi yayımlamaya başlarsanız ileride her zaman sorun yaşarsınız.

Sitenize nasıl ulaşıyor ise o şekilde Search Console eklemelisiniz.

sitenizi açıp, tekrardan logo veya anasayfa linke tıklayın, not defterine kopyalayın. İşte o sizin sitenizin link yapısıdır.

Siteye www olarak veya olmadan ulaşması domain panelden ayarlanır.

İlk başta sitenizin nasıl görünmesini istiyorsanız, buna göre ayar yaptıktan sonra Search Console bu şekilde ekleme yapınız.

www olması veya olmaması etki yapmaz.

www olması sadece link yapısını uzatır.

1.Olarak konu sonundaki notu okumadığınızı var sayıyorum
"Açılan konu ve paylaşım kusura bakmayın ama bana göre alakasız şeyler. " şu mesajınızı görünce.

İkinci olarak Google sadece site içine dayanarak ceza vermemekte ve tüm spam ile ilgili sorunları webmaster tools yani search console yansıtmamaktadır. Buna en iyi örnek ilk -60 cezası gösterilebilir.

Yazdığımız içerikte zaten site içine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Siz neden site dışı dediğimizi algılar gibi yanıt veriyorsunuz doğrusu anlamadım. Yorumunuz tamamen YAZILMAK için yazılmış bir yorum gibi.

www problemini de kısaca şöyle özetleyelim. Eğer sitenizde yönlendirmeyi yapmaz ve çift index alırsa

www.siteismi.com
sitesimi.com

şeklinde bu zaman Duplucate content olarak algılanır. Orada vurgulanmak istenilen şey bu.

Saygılar.