Radyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı durum bendede vardı 1 tane domainime 301 atmak istedim 6 domain denedim bir türlü başarılı olmadı bazen aylarca bekledim ama 1 index bile eski sıralamasına geri gelmedi iptal ettiğimdede ise 1 hafta içinde tüm indexler eski sıralamaya geri gelirdi. 301 atıldığında tüm indexler karşı domaine geçer eğer yönlendirmeyi iptal etmezsen indexler hiç bir zaman silinmez. Eski domaindeki indexlerin silinmesi için yönlendirmeleri iptal etmen gerekir kullanmadığın domainlerdeki indexlerin 404'de düşmesi gerekiyor. Bu arada indexler 404'e düşse bile tamamen silinmeleri aylarca sürebilir.
Yorumunuz içi teşekkür ederim fakat tam anlayamadım. Yönlendirmeyi iptal etmezsen derken, .htaccess ile yapılan 301 kodunu mu kaldırmak gerekiyor, yoksa web yöneticisi araçlarında site değişikliği talebini mi geri çekmek gerekiyor? Bunun haricinde indexlerin tamamen kaldırılması için bir yöntem arıyorum. 301 yönlendirmeleri durmalı çünkü 30 bine yakın index var sitede, 301 yapıp domainleri yönlendirmezsem, klasik benim hostingimin hacklenip alakasız bir domaine yedeklerim kurulmuş mantığında olur.