Merhabalar,

Sormak istediğim sorular, yaşadığım sorunlar üzerinden olacak. Bu güne kadar bir kaç hosting firması değiştirdim. GoDaddy ile başlayıp, Scala'ya geçip ordan Ozkula ve son olarak GuzelHosting'e geçiş yaptım. Bunlarda yaşadığım sorunları sizlere şöyle açıklayayım.

GoDaddy üzerinde, siteye 20 kişi girdiği zaman hosting kısa süreliğine kilitleniyordu. Bu sebepten bıraktım. Scala'ya geçtiğimde, siteye kimse girmese bile CPU kullanımı üst düzeye çıkıyordu, hesabı kapattılar.

Ozkula ile yaşadığım sorunda, mail problemi herkesin bildiği bir şeydi. Umursamadım. Mail hallolur bir süre sonra diyip kullandım. Sonrasında fark ettiğim üzere sunucu saatlerinde 6 dakikalık bir gerilik bulunuyordu. Bu da Google tarafından ve Wordpress'in içerisinde bulunan pingleme servisleriyle ilgili bir probleme sebep oluyordu. Kendilerine ilettim, herhangi bir problem yok diyip duruyorlar, sonrasındaysa sunucuyu yeniden başlatmamız gerektiğinden gece yapacağız dediler ve 2 gün geçti sorduğum zaman herhangi bir cevap verilmedi. Bu sebepten orayıda bırakmak zorunda kaldım.

Güzel hosting ile yaşadığım sorun, %5 civarında bir CPU kullanım oranı veriyor reseller dışında, bu da ikinci problemim oldu. Scala hesabımda %5'lik limit yüzünden kapatılmıştı. Tamam eyvallah diyip, Özkula'dan dosyaları taşıdım. Taşıdım taşımasına, bu sefer Türkçe karakter sorunuyla karşılaştım. Yahu GoDaddy'de olmayan, Scala'da olmayan Türkçe Karakter sorunu, nasıl olurda Türk bir hosting firmasında olabilir? Aynı zamanda dosya sınırı bulunuyor sanırım. 300k gibi bir sınır konulmuş. 100 gb dosya yükle problem yok, 300k dosya yüklersen bu sorun.. Bu gibi sebeplerden orada ki hesabımıda kendim iptal ettim.

Şuanda bir hosting firması aramaktayım. Öneriler ve teklifleri bekliyorum.