Her zaman yaptığınız şeyleri yapın,
Rakibi bol ve antiseo su çok olan bir sektörde sitelerim var sürekli saçma sapan linkler gelmekteydi bu dalgalanmadan önce bu tür linkleri reddettiğimde site sürekli dansöz gibi oynuyor yerinde durmuyordur dalgalanmalara girip çıkıyordu bende reddetmekten vazgeçmiştim bu sefer dalgalanmayım stabil sırasını koruyordur.
Bu güncelleme olduğunda siteler birden sıralamadan düştü ana kelimelerinde yok denecek kadar ortalıktan kayboldu 1 2 hafta bekledim ama bu gelip geçici birşey olmadığını farkedince duruma el attım reddetmediğim bu tür linkleri reddettim kalite sayısı düşük tüm domainleri reddettim kendi eklemiş olduğum ardından bu güncellemede tek birşeyi farkettim (benim baktığım sektörler için geçerli) güncellemede sıralara gelen sitelerin çoğunda tanıtım yazısı almadığını normal linklerle sıralamalarda durduğunu gördüm ardından bende tek domainde denemeyle başlayarak tüm tanıtım yazılarınıda ek olarak reddettim üzerine kalitesi yüksek yerlerden link çalışması yaptım korkmadan gözden çıkarttım bir nevi ama birebir google botun gözüne sokmadım kelimemi farklı varyasyonlara dağıtarak yaptım bu çalışmayı ve sitem sıralamaya girdi eski yerine geldi hatta dahada ilerledi bunun üzerine diğer sitelerimede aynı çalışmayı yaptım bunlarda yerine geldi
Kısaca bana göre olay şu belki bazılarına yanlış gelebilir
- spam skoru olan linkleri reddedin
- tanıtım yazısı aldığınız bağlantı sayfalarını tek tek reddedin
- kalitesi düşük sayfalardan gelen linkleri reddedin
- etiket kullanmayın
- sitelerinizin sayfa açılış hızı yüksek olsun
- analitikten alt sayfalarınıza bakın hemen çıkma oranı yüksek olan sayfalarda bu oranı düşürmek için çalışmalar yapın
- sitenize giren kullanıcı genel olarak sitenizde geçirdiği süreyi yükseltmek için tasarımsal değişiklikler yapın
- backlink çalışması yaparken kelimeniz ( örneğin diyet ) diyet kelimesini google gözüne gözüne sokmayın bunu yapan çok arkadaş var varyasyonlarla çalışma yapın
deneme yanılmayla kendi açımdan sorunları hallettim umarım yardımcı olurum saç baş yolmaya gerek yok sektördeki tepkiyi dinlicek iyi bir kulak gerekli bana göre.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:01:18 -->-> Daha önceki mesaj 14:57:06 --
Dediğim işlemleri yaptım gerekli linkleri reddettim, google gibi getir ve oluştur diyip doğrudan bağlantılarıda tara diyip google gönderdim masaüstü ve mobil
oturdum bir sigara yaktım ardından bir baktım sıralamada
- ek olarak unuttuğum bir şey daha var bunuda test ettim örneğin aynı yerlerden link almış olduğunuz 3 site var bu üç siteden 2 sinden 1 ine link çıktığınızda ters tepiyor bunuda yapmıs olan arkadaşlar mutlaka bu linkleri reddettin ve silsin
Yine ek olarak ben forumda yazı yazmayı sevmiyorum çünkü önceleri bu tarz yazılar yazdığımda bazıları saçma geldi bilmem ne geldi diye çok bilmişlik yapıyor o yüzden kestim yazı yazmayı uzun zamandır bu konuyu takip ediyorum birtane ALLAHın kulu yaptıgı birşeyi yazmamıs adam akıllı korkmayın arkadaşlar bilgilerinizi kimse çalmıyor aç gözlü olursanız kısmetinizde kapanır emin olun Bilgi güçtür, Paylaştıkça büyür