Sabah bilgisayarı açtım, Google panele girmek istediğim de bir uyarı gördüm. Panel kapanmıştı. Giriş yaptım ve karşıma panelimde olan blogspot siteler için filanafalan.blogspot sitesi ile alakalı blogspot.com/ web sitesinde önemli spam sorunları yazılı mailler gördüm..
Bununla beraber paneldeki (tamamen özgün olmasına karşın) 4 sitenin daha manuel spam listesine alındığı belirtiliyordu.
Biraz düşündüğümde ortaya çıkan sonuç. Google blogspot siteleri tarıyor ve zayıf içerikli olanların alayına spam'ı basmaya başlamış. İşin hazin yanı ise sonra da aynı tools kaydı olan sitelerin içinden de bazılarını spama atıyor.
Ayrıca farkettiğim spam'a giren wp sitelerin hepsi ücretsiz tema kullandığım sitelerdi! Halbuki içerikleri de kendi yazdığım hiç bir yerden kopya alınmamış sitelerdi.
Panelinizde içeriği kuvvetsiz blogspot site (anahtar kelime url almak için bile olsa) varsa hiç durmayın ve silmenizi tavsiye ederim. Er veya geç sizin ki de incelemeye girecektir. Konudan mağdur arkadaşların hepsine geçmiş olsun dileklerimi sunarım.