Bir süre önce geliştirdiğim platformer tarzı flash oyuna sponsor arıyorum. Eskiden oyunlarıma fgl.com sitesi sitesi üzerinde sponsor arardım ancak fgl flash oyunlar için olan kısmını kapattığı için bu oyun elimde kaldı açıkçası.
Oyunun demosu:
http://www.fastswf.com/1Zr3aw0
Eskiden bu tarz oyunlara fgl üzerinde 500-750 dolar arası ücretlere sponsor bulurdum ancak şu an en azından grafik ve seslere harcadığım parayı çıkarıyım, ufak bir şey de bana kalsın en azından diye düşündüğüm için $100'a satıyorum.
Lisans türü olarak fgl'de kullanılan lisanslardan birisi olan primary lisans düşünüyorum. Lisans detayları şurada var:
http://freelanceflashgames.com/news/...ship-licenses/
Sponsorluk hakkında bilginiz yoksa basitçe
- oyun yüklendikten sonra intro tarzı tıklanabilir sitenizin animasyonu yer alacak(bu animasyonu sizin hazırlatmanız gerekiyor, ben hazırlayamam. Ya da intronuz yoksa buraya intro eklemeyiz)
- ana menüde, bölüm seçme ekranında, oyun arası geçişlerde çıkan ekranda logonuz yer alacak, isterseniz oyun ekranına da logonuzu ekleyebilirim ancak bu görüntüyü bozar genelde. Ufak şekilde ekleyebiliriz isterseniz.
-Bütün logolarınıza, more games butonlarına sitenizin linklerini ekleyeceğim.
-Benim sitemin linki ve ismim sadece credits ekranında yer alacak. Ayrıca müzikleri aldığım sitenin logosu ve linki de credits ekranında yer alacak.
-Oyunu Kongregate ve Newgrounds harici istediğiniz siteye dağıtıp, yükleyebilirsiniz. Bahsettiğim iki siteye ben kendi hesabımdan yükleyeceğim.
-Yukarıdakiler genel olarak sponsorluğun genelinde olan şeyler. Primary lisansın en önemli şartı ise geliştirici(yani ben) sitelock lisans satma hakkına sahip oluyorum.
Sitelock lisans ise bir siteye ait özel bir versiyon oluyor, sadece o site üzerinde çalışıyor, başka sitelerde çalıştırılması kod ile engelleniyor. Alan site sahibinin oyunu dağıtma hakkı olmuyor. Genelde büyük siteler bu lisanstan alım yapar, ki o da genelde çok nadirdir. Şimdiye kadar çok fazla sitelock lisans satmadım ancak bazen çok ciddi sitelock lisans teklifleri gelebiliyor. Bir seferinde primary lisans kullanmadığım için çok yüksek bir sitelock teklifini reddetmek zorunda kaldığım için primary lisans kullanmak istiyorum.