Herkese yanıtları için teşekkürler bende bugün yeni birşey öğrendim onu buraya yazmak istedim. Belki başka arkadaşlarında işine yarar.
Gümrük Müdürlüğüne gittim, çok yoğun olmalarına rağmen sağolsunlar memurlardan birisi çok yardımcı oldu.
Kısaca anlatıyorum.
Sipariş veriyoruz.Türkiye'de kapıdan kapıya olmuyormuş o yüzden İstanbul AHL gümrüğüne geliyormuş makina, sonrasında taşıyıcı şirket DHL irtibat kuruyormuş
-Gümrük Vergisi (benim makina için %2,7)
-İlave Gümrük Vergisi (benim makina için %25)
-Kdv (%18)
-Hizmet bedeli ve gerekliyse belgeleri talep ediyorlarmış.
İşlemler yürütülüp anlaşmaya gre makina kapıya kadar geliyormuş. Hizmet bedeli için önceden görüşmemin faydası olacağını söyledi. Şu an DHL'yi arayıp bilgi alacağım.
Ücretler hesaplanırken şu şekilde hesaplanıyormuş.
Makina ücreti 1600$ bunun (%25+%2,7) Gümrük vergisini hesaplıyoruz.
-443,2 $ Gümrük ve İlave Gümrük vergisi
Ürün şu an Türkiye'de 1600+443 = 2043,2$ tabiki satış işlemi yani bunun üzerinden %18 KDV hesaplıyoruz. Yani
367,77$ KDV çıkıyor.
Toplamda 2410,9$ oluyor.
DHL hizmet bedeli ve ekstra çıkacak masraflar hariç.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:36:26 -->-> Daha önceki mesaj 16:09:25 --
Yeni Bilgi (DHL ile görüştüm.) (24.03.2017)
Öncelikle bu tarz bir makinayı çekebilmek için, ticari bir makina olduğundan dolayı makina kullanım alanında faaliyet gösteren bir işletme yani Şirket veya Şahıs firması gerekli.
Daha sonrasında eğer gümrük müşavirlik işlemlerini DHL ile yürütürseniz toplam 4 kalem masraf gidiyor. Bunlar
1-) Gümrük Hizmeti 240 TL
2-) Terminal Hizemti 235 TL
3-) Ardiye Hizmeti Günlük bazda ağırlık ve hacme göre günlük 20-25 Euro (ortalama işlemlerin normal şartlarda bitmesi 2 gün, yani 40 Euro)
4-)Yukarda bahsettiğim "Gümrük-İlave Gümrük-KDV" vergilerinin hesaplanıp adımıza ödenmesi
Eğer farklı gümrük müşaveri ile değil DHL ile çalışırsanız daha sonra işlemler bitince gönderinin adrese teslimi için ekstra bir ücret alınmıyormuş.
Ekleme : Birde bu işlemleri yürütmesi için noterden vakaletname vermemiz gerekiyor. Birde vekalet ücreti var.