clemury adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam böyle bir otomasyon konusunda benimde ciddi düşüncelerim var açıkcası üzerinde tabi çok durulması gerekiyor zira Whmcs gibi otomasyonlar artık işi iyice sallamamaya başladılar gibime geliyor. Dünya çapında değişen bir sistem var ve whmcs'nin sunduğu sisteme bakınca sanki ufak bir müşteri ve ödeme otomasyonu gibi kalıyor. Bu işi yapan arkadaşlar çoğu özel modüller gibi unoffical kendi çözümlerini üretiyorlar. Bunu uzun vadede düşününce Yeni fiyat politikasına göre verilen para bir havaya giden para niteliğinde. Bundan dolayı biraz yatırım yapıp kendi sistemini kullanmak daha mantıklı geliyor. Hepsini geçtim benim aklımda olan Saas, Paas, Iaas üçgenini bir çatı altında toplayabileceğimiz bir Saas model otomasyon sistemi. Nedir kardeşim işte piyasada kullanılabilecek sistemler belli işlevleri belli her ülkeden ödeme yöntemleri belli bunları tek çatı altında ayrım yapmadan tek bir paket halinde sunabilmek. Müşteri eğer isterse api ile modül yazabileceği bir sistem. Hem bu şekilde insanları tek çatı altında toplamış oluruz, hemde onları işin yazılımsal ve kullanılabilirlik rekabetinden çıkarıp işin maddi külfiyetini ve yazılım problemlerini minimize etmiş oluruz gibime geliyor. Düşündüklerim bunlar sürçü lisan ettiysek affola
Hocam aslına bakarsanız düzgün bir tema ile beraber whmcs'de güzel halle gelebiliyor, ama whmcs kilitli bir sistem yani bir geliştirme aşamasında takılı kalıyor. Ne nekadar geliştirirseniz geliştirin WHMCS olduğu anlaşılıyor. Lakin bence şuanda piyasa da ki tüm otomasyonları kullanmış biri olarak söylüyorum en iyisi hostbill lakin onun da lisans ücretleri gerçekten çok pahalı. Bulut platform olarak hizmet verecek firmalar için gerçekten piyasa da çok büyük bir control paneli açığı var. Yabancı forum sitelerinde hemen hemen her gün panel arıyorum tarzı konular açılıyor. WHMCS gibi tekelleşmiş bir sistem yapmak istiyorlarsa bulut panel sistemlerinde şuanda 2017'nin sonuna kadar başlanması gerekmekte aksi taktirde rekabet gittikçe artacak. Bu ara da SAAS projeleri için Dİgitalocean tarafından geliştirilen bir control paneli de bulunmaktadır.

https://www.virtkick.com