Herkese Merhaba;
Natro hosting arayüzünü ve fiyat politikasını değiştirmiş ve yeni kurguyu tam bir arayüz ve içerik aldatmacası üzerine kurmuş. Eski müşterilerine büyük haksızlık ediyor. Yeni politikalarını adeta bir torbacı kafası ve şark kurnazlığı şeklinde algıladım sizinde değerli fikirlerinizi merak ediyorum.
Örneğin Kişisel plan hostingini kullanıyordum 22$ değerinde. Yenilendikleri için artık bu paket yok bu pakete en yakın bir üst levele geçmek isterseniz size 95$ fiyat çıkarıyor. Eğer bu 95$lık paketi ilk defa alıyor olsaydınız 59$'a alabiliyorsunuz. Yani yenilemelerde geçerli değil halbuki yenileseniz de o paketi ilk defa alıyorsunuz.
Adeta torbacı mantığı ile uygun fiyattan verip daha sonra size yüksek fiyatlar çıkarıyor. O kadar sitenizi tek tek taşımak zaman ve emek alacağını da bildiklerinden bir çok müşteriyi kendine bağımlı hale getirmeye çalışıyor.
Godaddy'nin hem arayüzünü hemde ücretlendirme mantığını kopyalamışlar, her fiyat hesaplamaları ve kampanyalar ( bannerlarda ve site üzerinde) aylık ücretlendirme üzerinden yapılmış fakat siz aylık satın alamıyorsunuz. Oysaki ziyaretçilerine aylık hesaplarla göz boyaması yapan hosting firmalarının tümü aylık satın alımları da desteklemekte.
Yeni hosting alacağınız zaman silik renklerdeki yenileme fiyatlarına göz atıp ona göre alımınızı gerçekleştirmenizi öneririm.
Satın ala tıkladığınızda ki gelen bu sayfada bulunan tabloda ki 12 aylık indirim ilk alımınızda geçerli, bir yıl sonra eğer 1 yıl daha uzatmak isterseniz Liste fiyatı üzerinden yenileme yapacaksınız. Buradaki tablo sizi
daha sonrası için yanıltmasın!
Benim bildiğim ticarette eskiden beri müşterisi olan kişilerle sadakatlik bağı kurulur. Natronun bu politikasının bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Yoksa ben mi abartıyorum bilemedim sizinde değerli fikirlerinizi merak ediyorum.