Merhabalar. Mesajınızı yeni gördüm. Kendim aynı durumdayım sizi çok iyi anlıyorum bende doğru bilgiye çok zor ulaştım bu konuda. sizide kendi bildiğim kadarıyla buradaki herkesi bilgilendirmek isterim.
öncelikle özetle 1989 luyum. 2011 yılı Üniversite Mezunuyum. 2018 Hazirana kadar yeni bu ay bir kez daha tecil ettirdim.
2013 yılında ALES sınavından 70 notunu geçerek Yıldız Teknik üniversitesi nde bir bölüme ücretsiz yüksek lisansına kayıt yaptırmaya hak kazandım ve yaptırdım. Okula ders kayıt dönemi haricinde hiç gitmedim. 3 kere gittim 3 yılda ders kaydını yaptırıp onaylatmak için. Tam 3 YIL 4 AY tecil oldu benimki.
Sonra tecil BİTMEDEN (ÇOK ÖNEMLİ) tecil bitip bakaya düşerseniz BİR DAHA TECİL İMKANI OLAMAZ.
Ben bitmeden 1 Ay önce okula gidip KAYIT SİLDİRDİM. Bunu yapmadan yeni yüksek lisansa KAYIT OLAMAZSINIZ. Olsanızda tecilde SORUN çıkıyor. Kayıdınız silinince size verecekleri KAYDI SİLİNMİŞTİR belgesi (bu belgenin okuldan resmi kurul kararıyla çıkması sildirme başvurusundan sonra 1 hafta sürebiliyor. aynı gün alamazsınız. Bu kağıt olmadanda askerlik tecil ettiremezsiniz) bu belgeyle yeni yüksek lisans a kayıt olmanız gerekiyor.
Ben bu sefer ALES belgesi 2 buçuk yıl geçtiği için malesef TEZSİZ bir yüksek lisansa kayıt olmak durumunda kaldım bakaya kalmamak için. Askerliğim, okul kayıt tarihinden 1 YIL 4 AY TECİL oldu. Bu süre zarfında ALES e girip, geçer not alıp BAŞKA bir okula 1 YIL 4 AY dolmadan yeniden KAYIT SİLDİRİP kayıt olursam 3 YIL daha tecil oluyor.
Şöyle bir trick var. İlk tecilim ytü olduğu için galiba ikinci tecil için aynı statüde okul kabul olmuyor bu yüzden ben YURTDIŞI (Kıbrıs) ta bir üniversiteye gittim son tecilim için. Bu garanti yöntemmiş diye duydum ve bende OLDU. Bir arkadaşım kayıt sildirip başka yurt içi üniye kayıt olduğu halde askerlik tecilden RED yedi bilginiz olsun. Bende şuanda "YURTDIŞI lisans üstü olduğu için tecil" yazıyor durum belgemde.
Kıbrıs konusunda yardımcı olurum ancak para lazım. devletteyken iyiydi 3 yıl için sadece 400 tl gibi bir kayıt zamanı harç ödemesi yapmıştım. YURTDIŞI sayılması için 6 ay dönem parası 4.000 tl ödedim. bu sürede ALES e girip başka bir okula şansımı deneyeceğim. ALES belgesi alıp, Kıbrıstaki bu okula devam edebilme şansınızda mevcut. Ancak bu durumda her 6 ayda bir o parayı ödemek durumundasınız yoksa okul bildiriyor ve teciliniz düşüyor. Düştüğü anda bakaya oluyorsunuz ve başka şansınız kalmıyor. Bir nevi bedelli erteleme yaptığınızı düşünün

Ben iş sahibiyim evliyim bu yüzden işime geliyor erteleyebildiğim kadar ertelemek.
Sorunuz olursa yazabilirsiniz

umarım faydalı olur. Tek tek yazdım internette bulamazsınız
saygılar, iyi çalışmalar!