Selamlar;
Arkadaşlar Google News sahibi olmayanlarında ara sıra çıkabildikleri sıralamarın üstünde yer alan "en çok okunanlar" kısmı ile ilgili bir kaç fikir görüş soru bildireceğim.. fikirleşmek iyi gelecek gibi..
Öncelikle 8 marttan sonra yaşanan hit düşüşleri ve o düşüşten etkilenen sitelerin hala düzelmediklerini biliyoruz.
Bu darbeden en çok etkilenen ise gözlemlerim kadarıyla haber siteleri oldu. aslında bir güncellemeden çok bir çok site ALGORİTMA denen saçmalığa takıldı... örneği şahsım adına incelediğim ama isimlerini paylaşmamın doğru olmayacağı spam yapan ve yapmayan siteler olmak üzere 6-7 haber sitesinin sahibi ile görüştüm. bende mağdurlardan biriyim. gözlemlerimde algoritmaya düşen çoğu haber sitesinin TEBİLİŞİM scriptini kullanmaları da bir istatistik olmakla beraber farklı yazılım yada wordpress kullananlarda var fakat tabi haber konusunda tebilişimin yaygın olmasıda bu istatistiği ortaya çıkarıyor olabilir...
Bu süreçte izlediğim ve takip ettiğim, sahipleriyle görüştüğüm sitelerdeki temel problem şu... haberler index alıyor- ilk sayfaya hatta ilk sıraya çıkıyor. Hatta bu siteler zaman zaman AMP veye Google newsten "anlık" olarak iyi hit yakalayabiliyorlar... Yani bu google cezası nasıl bir ceza ise "SANDBOX" kadar acımasız değil ama takdir edersiniz ki haber sitesi en çok okunanlara çıkmadıkça hit alamaz... alamıyoruzda...
O kadar çok araştırdımki 12 gündür bakmadığım kaynak soru sormadığım seocu ve site sahibi kalmadı. Sorunun "etiket" "agresif adsense kazancı" "kötü backlink" veya copy paste yada özgünleştirme için belli tekniklerin kullanılmasını koyabildim... aslında herkes suçunu bir nevi biliyor. ama herkes aynı suçu işlemememiş o yüzden bu neden bu cezaya mağruz kaldığımızı anlayamıyoruz...
EN ÇOK OKUNANLAR kısmına çıkamayan haber sitesi sahiplerini bu konu altında fikirleşmeye ve başımıza gelenin ne olduğu ve bunun içinden nasıl çıkacağımızı konuşmaya davet ediyorum... yoksa battık....
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 10:03:12 -->-> Daha önceki mesaj 09:42:43 --
GOOGLE PRODUCT FORUM'da da aynı konuyu açtım ve oradada desteğinizi bekliyorum çünkü daha önce de yazdım ama yetkililerden yanıt alamadım...
KONU BURADA