yunusko adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kardeşim body/halteri bi şekilde nasıl yürütüyosun ? halter ayrı bir spor dalı
Kardeș ikiside agirlik sporu bu bir.Body tip1 kaslara gore calisip sarkoplazmik buyumeye yoneliktir.Tekrarla ilgili bu.

Halterde ise tip2 kaslara gore az tekrar calisma yapilir.Agir kilolarla silkme vsvs.

Mesela bi halterci vucut antremanina da girer ,triceps biceps de geliatirir omuz da gelistirir.

Halter dedigin sey zaten o bara verilen genel isim degil mi ,benim bildigim budur.

Benim programimda tip1 ve tip2 ye gore calismalar var...Ayrica o popyu cikar falan demissin deadlift mi kast ediyorsub? Eger oyle ise sirt ve bacak kaslarini gelistirir.Guzel egzersizdir..

En son olarak boy kemiklerle ilgilidir ,kemik uzunlugu.İstedigin kadar kaslarini calistir YAPAMAZSİN!

Bazi insanlar genetik olarak 165 170 e kadar uzar.Zaten kucuklukye boylari kisa olan kisiler haltere yonlendirilir yani cevremde boyle..Cunki genelde bar kafanin ustune kaldirilmalidir...

Halterciler kisa olacak diye bisey yok sadee 180 ustu pek goremezsin.insani acayip derecede zorlar yani..

Bilimsellik dediginide acikliysykm.O dedigin deneyler uzak doguda koyde yasiyan cocuklar uzerinde yapilmis ,uzak doguda meyve vsvs. yetismez denecek kadar.Cuval kaldiran cocuklarkn digerlerine gore daha kisa boylu oldugu tespit edilmis.

Ki bu gayet normal.bir sey yetiskin insanla uzerinde bu deney esit kosullards yapilirsa en fazla 1 santim oynama olur oda maks...

KİSACASİ İNSANLARİ BURADA YANLİS BİLGİLENDİRME!

Varsa yukaridaki yazimda bi yanlisim alintila banada ogret..

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi