tuzunler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevap yazmayacaktım ama yine dayanamadım

Hocam kusura bakmayın ama hiç samimi değilsiniz. İyi niyetle söylemediğiniz çok açık.

Size mi kaldı psikolojik destekle ilgili bir tavsiye vermek hem de hiç gereği yokken? Neden kişisel bir tanı koyuyorsunuz ki onu anlamak mümkün değil?

Açılan konu çok saçma da olabilir, gereksiz de görebilirsiniz. En fazla yorumunuzla katılırsınız olumlu olumsuz görüşünüzü belirtirsiniz. Gerekirse konu sahibiyle tartışırsınız, "tamamen saçmalamışsınız" der geçersin anlarız da "gidin bir psikologa görünün" demek had bilmememektir bu kadar net.
Pardon da şaka mı yapıyorsun? Tavsiye vermek bana kalmadıysa adamı savunmak sana mı kaldı?
Bende cevap vermeyecektim ama tutamadım kendimi. Konunun geneline bakarsan ne kadar haklı bir yorum yaptığım ortada. Bu adamın psikolojik sorunları var. Bende doktora görünmesinin faydalı olacağını söyledim. Bu mu terbiyesizlik şimdi?

Samimiydim ya da değildim. Bunu benden başkası bilemez. Ben tüm kalbimle adamın doktora görünmesi gerektiğini söyledim. Tavsiyeyi gözden geçirir geçirmez bu onun bileceği iş. Onun dışında da senin veya başkasının tavsiyem üzerine fikir belirtmesine de gerek yok. İşine bak sen

Hadi kolay gelsin.